Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

GÜNDEM / 28 Ağustos 2016

GÜNDEM / 28 Ağustos 2016

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 09:01:08

GÜNDEM / 28 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek, "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"ne katılacak.

(Gaziantep/14.00/15.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çırağan Palace Kempinski'de Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife ile görüşecek.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Eğitim Çalıştayı'na katılacak.

(Burdur/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki terör tehditlerine karşı yürütülen Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret ederek basın açıklaması yapacak, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, koordinasyon toplantısına katılacak ve "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Merasimi"ne katılacak ve AK Parti il başkanlığında partililerle buluşacak.

- Özhaseki ayrıca Kapuzbaşı Şelalesi'nde incelemede bulunacak.

(Kayseri/12.00-16.30/10.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, AK Parti il başkanlığını, Belediyeyi ziyaret edecek ve Aksaray Ticaret Borsası açılışına katılacak.

(Aksaray/10.30/11.00/11.30/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, AK Parti Bozyazı ve Anamur ilçe teşkilatını, Anamur Ticaret Odasını ve Anamur Abanoz yaylasını ziyaret edecek, Bozyazı ve Anamur'da muhtarlarla buluşacak.

(Mersin/ 10.30- 17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, birlik genel merkezinde kurbanlık fiyatlarını, kurbanlık hayvan varlığını ve üretici beklentilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan Mevkidaşı Nikos Kocias ile Yunanistan'ın Girit Adası'nda özel bir görüşme gerçekleştirecek.

(Girit) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Slovenya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ve Somali Dışişleri Bakanı Ali Şiri, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükrü ile Kahire'de bir araya gelecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısında Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları ve Esed rejiminin siviller ile muhaliflere yönelik hava saldırıları izleniyor.

(Lazkiye/Hama/Humus/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor-Medipol Başakşehir, Kardemir Karabükspor-Çaykur Rizespor, Fenerbahçe-Kayserispor ve Osmanlıspor-Gençlerbirliği maçları oynanacak.

(Bursa/Karabük/19.30/İstanbul/Ankara/21.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- A Milli Futbol Takımı, Rusya ile oynayacağı hazırlık maçı için Antalya'da toplanacak ve ilk antrenmanını otelin tesislerinde yapacak.

(Antalya/15.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dünya Etnospor Konfederasyonunun Küçükçekmece'de düzenlediği Etnospor Kültür Festivali sona erecek.

(İstanbul/09.00-22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TFF 1. Lig'in 2. haftası, Sivasspor-Mersin İdmanyurdu, Giresunspor-Balıkesirspor, Yeni Malatyaspor-Samsunspor ve Göztepe-Altınordu maçlarıyla sona erecek.

(Sivas/Giresun/19.30/Malatya/İzmir/21.45) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER


1- İlk yarıda tasarrufunu en çok Tunceli artırdı

- BDDK verilerine göre, yılın ilk 6 ayında kişi başına düşen tasarruf mevduatını en fazla artıran il Tunceli oldu. Tuncelili, bankadaki tasarruf birikiminin üzerine ilk yarıda 726,2 lira daha koydu

- Aynı dönemde kişi başına düşen tasarrufun en az arttığı il Ardahan olarak belirlendi. Ardahan'daki bir vatandaş, ilk yarıda, bankada tasarruf için biriktirdiği tutarın üzerine sadece 47,1 lira ekleyebildi

- Halihazırda kişi başına düşen en yüksek tasarruf mevduatı 22 bin 126,4 lira ile İstanbul'da, en düşüğü bin 41,1 lira ile Muş'ta bulunuyor

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)


2- "İkinci el araç düzenlemesi güven ve kaliteyi artıracak"

- İkinci el araç ticaretinin sadece bu işle ilgilenen tacirler ile esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılması amacıyla hazırlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı"nın tüketicilere kalite ve güven başta olmak üzere birçok avantaj sağlayacağı bildirildi

- OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülan:

- "Yönetmelik ile ikinci el araç satışlarında hiçbir şekilde düşüş yaşanmayacağı gibi tüketiciler açısından daha güvenilir bir hizmet sunacak düzenlemeler gerçekleşmiş olacak"

- Nissan Türkiye Genel Müdürü Özkök:

- "Kısa vadede adet düşüşü olabilir ama ikinci el uzun vadede çok daha sağlıklı ve sağlam bir yapıda yürüyecek"

(Hüseyin Demir/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.


Haber Ara