Dolar

32,5911

Euro

34,8651

Altın

2.502,94

Bist

9.675,13

GÜNCELLEME - Sakarya'da FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Sakarya'da FETÖ/PDY operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 20:47:46

GÜNCELLEME - Sakarya'da FETÖ/PDY operasyonu
Sakarya'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 9'u adli kontrol şartıyla olmak üzere 10 kişi serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY'ye yönelik süren soruşturmada örgüte finansman sağlayan kuruluşlarla örgüt yapılanması içerisinde faaliyet gösterenlere yönelik İl Dernekler Müdürlüğünün ihbarı üzerine genişletilen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 10 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Dernek Başkanı M.A. ile D.U, A.G, Z.K, O.B, N.Ş, A.Y, Ç.Ç. ve S.A, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca H.A. da serbest bırakıldı.

Dün, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesindeki KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY'ye finansman sağlayan kuruluşlarla örgüt yapılanması içerisinde faaliyet gösterenlere yönelik İl Dernekler Müdürlüğünün ihbarı üzerine soruşturma genişletilmişti.

Kriminal polis laboratuvarınca yapılan tespitler, Sakarya İl Dernekler Müdürlüğünün raporu ve Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde, ilde faaliyet gösteren bir derneğin, "terör örgütü FETÖ/PDY" içinde kurulan ve faaliyet gösteren bir yapı olduğuna ilişkin bilgiler elde edilmesi üzerine, derneğin yönetim ve denetim kurulu üyeleri oldukları tespit edilen 12 zanlının, "terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak, özel belgede sahtecilik ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarından gözaltına alınmasına karar verilmişti.

Operasyonda, Dernek Başkanı M.A. ile D.U, A.G, Z.K, O.B, H.A, N.Ş, A.Y. ve Ç.Ç. gözaltına alınmıştı. 3 kişinin yakalanması için de çalışma başlatan polis ekipleri, S.A'yı gözaltına almıştı.

Haber Ara