Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

GÜNCELLEME - FETÖ'nün darbe girişimi

GÜNCELLEME - FETÖ'nün darbe girişimi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 18:51:49

GÜNCELLEME - FETÖ'nün darbe girişimi
Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 10 polis tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, daha önce Bursa Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sezgin K, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah K, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ayhan Ö, 3. Sınıf Emniyet Müdürü İhsan Y, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Ç, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Murat S, Emniyet Amiri Ümit Ü, Emniyet Amiri Ümit D. ile polis memurları Mehmet İ. ve Nevzat K'yi gözaltına aldı.

Ekipler tarafından yapılan aramalarda, eski Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Ç'nin üzerinde terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in "okuduğu" iddia edilen ve seri numarası "F" ile başlayan bir dolarlık banknot bulundu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan, şüpheliler, Çekirge Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Adliyeye sevk edilen 10 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Abdullah K, eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdür Yardımcısı İhsan Y. ile Narkotik Büro Amiri Murat S'nin, 2009'da yapılan ve ÖSYM tarafından iptal edilen Polis Akademisi Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı sonrası, "soruların Paralel Devlet Yapılanması'na yakın Bursa'daki bazı dershanelerin öğrencilerine önceden servis edildiği" gerekçesiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan bir öğrenciye ait telefonu dinlemeye aldıkları iddiasıyla geçen ekim ayında gözaltına alındıkları ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları belirtildi.


Haber Ara