Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Gümüşhane'de öğrencilere 500 bisiklet dağıtıldı

Gümüşhane il merkezinde okuyan 5. sınıf öğrencilerinin tamamına Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen 500 adet bisikletin dağıtımı törenle gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 10:47:26

Gümüşhane'de öğrencilere 500 bisiklet dağıtıldı
Gümüşhane il merkezinde okuyan 5. sınıf öğrencilerinin tamamına Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen 500 adet bisikletin dağıtımı törenle gerçekleştirildi.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen iftar programının adından başlatılan bisiklet dağıtım törenine Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane Belediye Başkanlığı'nın bu yıl ikincisini düzenlediği etkinlikte çocuklar kurulan oyun parkında gönüllerince eğlendikten sonra aileleriyle birlikte alanda kurulan sofralarda birlikte iftar yemeği yedi.

Törende konuşan Vali Okay Memiş, okulların bittiğini ve artık yaz tatilinin başladığını hatırlatarak eğlenmenin herkesin hakkı olduğunu söyledi. Vali Memiş, "İnşallah yaz tatili boyunca güzel vakit geçirirsiniz. Bisikletlerle ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu yaz etkinlikleriyle inşallah yaz tatiliniz sağlıklı ve mutlu geçer" dedi.

Bisikletlerin dağıtılmasına vesile olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın iki yıl başdanışmanlığı görevini yaptığını kaydeden Vali Memiş, "Kendisi Gümüşhane'nin yetiştirdiği çok önemli bir değerdir. Buradan kendilerine özellikle şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Bakanımız Gümüşhane'nin her sorununda yanında. Yine Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve İşadamı İzzet Işık Bey bu hizmetin sizlere kadar ulaşmasında vesile olmuşlardır. Onlara da bu yakın ilgilerinden dolayı tekrardan teşekkür ediyorum. Bakanımız Gümüşhane'nin her sorununda her zaman sizlerin yanında. Milli Savunma Bakanımızın özellikle Şiranlı olması hasebiyle kendilerini her zaman daha fazla yanımızda hissediyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise geçtiğimiz yıl da 5. sınıf öğrencilerine bisiklet dağıttıklarını hatırlatarak, bu etkinliği artık geleneksel hale getirdiklerini ve önümüzdeki yıl da davam edeceklerini söyledi.

Bisikletleri kendilerine gönderilmesine vesile olan hemşehrileri Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a ve Çayırova Belediye Başkanı Demirci'ye teşekkür eden Başkan Çimen, "Büyükşehir Belediyelerimiz ve diğer belediyelerimiz yardımlarını bizden esirgemiyor. Biz de öz kaynaklarımızı kullanmadan 500 adet bisikletin dağıtımını yapıyoruz. Ayırt etmeden merkezde bulunan tüm 5.sınıf öğrencilerine verdik" diye konuştu.

"HER TARAFI ŞANTİYEYE ÇEVİRDİK"

Gümüşhane'de birçok hizmetin başlangıcını yaptıklarını ve bu çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını kaydeden Başkan Çimen, "Sizlere bu hizmetleri yapmayı Allah bize nasip etti. Gümüşhane'de şehrin doğusundan batısına kadar her tarafı şantiyeye çevirdik. Belediyemizin son 50 yılında böyle bir şey olmadı. Bunları Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, değerleri Bakanlarımız ve Milletvekillerimizden aldığımız desteklerle yapıyoruz. Sizler bizlerden dualarınızı eksik etmeyin. Söz verdik, başladık ve yapıyoruz. Yüce Rabbimden güç alarak sizlerin dualarıyla yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından alanda bekleyen öğrencilere bisikletleri dağıtıldı.

Haber Ara