Dolar

32,4608

Euro

34,7946

Altın

2.479,29

Bist

9.530,47

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

'Bu millet nasıl 15 Temmuz'da o darbeye karşı durmuşsa kredi derecelendirme kuruluşlarına da inat ekonomisini şaha kaldırdı. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye uçuşa geçecek'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-24 00:00:51

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu millet nasıl 15 Temmuz'da o darbeye karşı durmuşsa kredi derecelendirme kuruluşlarına da inat ekonomisini şaha kaldırdı. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye uçuşa geçecek." dedi.

Tüfenkci, 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında düzenlenen "en iyi kiraz" yarışmasını izledi.

Burada konuşan Tüfenkci, Türkiye'yi büyütmek için gece gündüz demeden koşturduklarını söyledi.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin üzerinden yaklaşık bir yıl geçtiğini belirten Tüfenkci, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

Darbe girişiminin Türkiye'deki her bir vatandaşa bedeller ödettirdiğini anlatan Tüfenkci, "Türkiye'yi yurt dışında darbeye muhatap olmuş bir ülke konumuna düşürdüler. Hiç acımadan bu milletin üzerine silahları doğrulttular, ateş açtılar. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizler meydanlarda o silahlara karşı dimdik ayakta durarak sivil direnişin en şanlısını yazdınız. O darbe girişimini atlattıktan sonra sizler hem demokrasiye aynı zamanda ekonomiye sahip çıktınız. O darbe girişiminden sonra ne sanayinin çarkları ne ihracatımız ne de finansal işlemlerimiz durdu." diye konuştu.

- "Türkiye uçuşa geçecek"

Türkiye'nin 2016'da herkesi şaşırtacak derecede büyüme kaydettiğini vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"2017'ye aldığımız tedbir ve teşviklerle güçlü bir şekilde girdik ve yüzde 5'lik bir büyümeyi yakaladık. Dünya Bankası da diğer kredi derecelendirme kuruluşları da IMF de Türkiye'nin büyüme notlarını revize etmek zorunda kaldı. Sadece büyüme oranlarını revize etmeleri yetmez, aynı zamanda Türkiye'nin kredi derecelendirme notunu da yükseltmeleri gerekir. Çünkü alelacele Türkiye'nin notunu düşürürken objektif davranmadılar, siyasi davrandılar ve o darbeye 'Biz bir katkı sunalım' diye o derecelendirme kuruluşları Türk ekonomisine darbe üstüne darbe vurmaya çalıştı. Ama Allah'a hamdolsun bu millet nasıl 15 Temmuz'da o darbeye karşı durmuşsa kredi derecelendirme kuruluşlarına da inat ekonomisini şaha kaldırdı. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye uçuşa geçecek."

Tüfenkci, 16 Nisan'dan sonra kolları sıvayarak yeni reform paketlerine imza atmaya başladıklarını dile getirerek, Meclisten Üretim Reform Paketi'ni geçirdiklerini söyledi.

Milletten gelen öneri ve taleplerin kendilerine istikamet çizdiğini belirten Tüfenkci, "Tüm mücadelemiz milletin iradesinin hakim olmasıdır. Bu noktada da biz, milletin iradesi her alanda iktidar olsun, hakim olsun diye 15 yıldır mücadele ediyoruz. Allah'a hamdolsun Türkiye bunu başardı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle de artık milletin ortalamasını yani yüzde 50 artı 1'i yakalayamayan kimsenin Türkiye'de iktidar olması mümkün değil." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kiraz yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Programa, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Haber Ara