Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Manipülasyon var

Döviz kurundaki yükselmeyle ilgili konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, 'Manipüle edildiği noktasında güçlü veriler var. Hükümet olarak da Merkez Bankamızla bunu yakından izliyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-12 11:26:06

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Manipülasyon var

Tüfenkci, Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Nereden, hangi kimlikle bakarsanız bakın, bu asla ve asla bir rejim değişikliği değil. Rejimin, Cumhuriyetin nitelikleri açık açık belirlenmiş, kuruluş felsefesindeki ilkeler belirlenmiş. Bununla alakalı hiçbir değişiklik yok. Sadece yönetimsel, sistemle ilgili değişiklik var." dedi.

Döviz kurundaki yükselmeyle ilgili Tüfenkci, "Manipüle edildiği noktasında güçlü veriler var. Özellikle bazı yurt dışı ve yurt içinde faaliyet gösteren fonların hızlı çıkışları var. Hükümet olarak da Merkez Bankamızla bunu yakından izliyoruz." diye konuştu.

'SİCİL AFFINDAN 1 MİLYON 500 BİN ESNAF YARARLANACAK"

Sicil affının, yaklaşık 12 milyon 500 bin kişiyi ilgilendiren bir yasa tasarısı olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Bu sadece işletmeler, sadece sanayicilerimize yönelik diye düşünmememiz lazım. Bunların yanında özellikle kredi kartı kullanıcıları, bireysel kredi kullananlar da dahil olmak üzere kredilerde sorun yaşayanların 6 ay içerisinde ya borcunun tamamını ya da çeklerini/senetlerini ödedikleri halde kara listeden 5 yıldan önce çıkamıyorlardı. Bu durumda olanlar veya borcunu yeniden yapılanlar bu haktan faydalanacaklar. Sicil affından yaklaşık 1 milyon 500 bin ile 1 milyon 600 bin arasında esnafımızın yararlanacağını düşünüyoruz."

Haber Ara