Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Gülen, korku imparatorluğu kurdu'

Anadolu Ajansı'ndan Barış Kılıç ve Zafer Fatih Beyaz'ın haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istediği 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)' raporunu tamamlayarak savcılığa teslim etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 18:08:16

'Gülen, korku imparatorluğu kurdu'

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" raporunda önemli detaylar yer alıyor.

Talep üzerine hazırlanan raporda, "Fethullahçı Terör Örgütü" başlıklı yapılanmanın bütün anayasal kurumları ele geçirmeyi amaçladığı öne sürüldü. Emniyet Genel Müdürlüğü, örgütün sınav sorularını ele geçirdiğini, kamu kurumlarına ve etkin okullara bu yollar girdiğini ve örgüte muhalif kişiler hakkında soruşturmalar açarak bu isimleri tasfiye ettirdiğini savundu.

Raporda ayrıca, örgütün Fethullah Gülen'e 'veli' vasfı verdiği ve medya aracılığıyla görüşlerini örgüt üyelerine ilettiği belirtildi. "Pensilvanya Örgütü, 'lider merkezli' bir yapı" ifadesini kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü, örgütün meşruiyetini gücüne dayandırdığını savundu.

"İMAMDAN İZİNSİZ EVLİLİK YOK"

Öte yandan "Fethullahçı Terör Örgütü" mensuplarının evliliklerini dahi örgütten izinli yaptığını yaptığını belirten raporda, kamuoyunda sürekli bir söylenti olarak dolaşan "Evlenecekleri kişileri kataloglardan seçiyorlar" iddialarının da doğru olduğu savunuldu.

Raporda ayrıca Gülen'in yönettiği organizasyonun özel haberleşme kanalları ve kod isimler de kullandığı kaydedildi. Örgüt mensuplarının yabancı misyon temsilcileriyle ilişkili olduğu öne sürülürken bu durumun "...casusluk faaliyetlerini de kapsayan, organize bir örgüt olduğunu ortaya koyduğu" iddia edildi.

"İSTİHBARAT AĞI VE ARŞİVİ"

Diğer taraftan örgütün, güvenlik bürokrasisi ve istihbarat alanlarında bir ağ oluşturduğu kaydedilirken, bütün devlet kurumlarını takip etmek amacıyla TÜBİTAK ve BİLGEM'e özel bir ilgi gösterildiği belirtildi. Raporda, "Örgütün istihbarat ağı ya da gücü konusunda bahsedilmesi gereken bir husus da Gülen'in sahip olduğu ileri sürülen arşivdir. Bu yasa dışı arşivde, örgütün yasa dışı adli ve önleme dinlemeleri, kendine ait gelişmiş cihazlarla yaptığı teknik takip, telefon ve ortam dinleme kayıtları, kamu personeline yönelik fişlemeler ile teması olan öğrencilerin ve ailelerinin bilgileri bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi.

"AÇIK HAT KULLANIYORLAR"

Raporda, Gülen Cemaati'nin, en önemli haberleşme aracının açık hatlar olduğu dile getirildi. Rapora göre, her üye üç ayda bir yeni bir GSM hattı temin ederek bu hattı yeni bir telefonda kullanıyor. Ayrıca, yurtdışı hatlarının da duruma göre kullanılabileceği belirtilirken örgüt "en sağlıklı" görüşme yöntemi olarak canlı kuryelerin kullanıyor.

"KORKU İMPARATORLUĞU"

"Örgüt, son yıllarda adeta bir korku imparatorluğu oluşturmayı başarmıştır" ifadesine yer verilen raporda, bu sürecin ilk aşamasında "yayımlanan ya da yayımlanacak ses kayıtlarının, kamuoyunda gündem oluşturan yazarlarca 'iddia' şeklinde ana hatlarıyla duyurulduğu", ikinci aşamada bu iddiaların, özellikle belirli basın yayın kuruluşlarınca ülke genelinde tartışılır hale getirildiği anlatıldı.

Haber Ara