Dolar

32,5830

Euro

34,8206

Altın

2.412,53

Bist

9.645,02

Gülen'in iadesi için ABD'de imza kampanyası

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinin yapılması için bir imza kampanyası başlatıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 11:17:31

Gülen'in iadesi için ABD'de imza kampanyası

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi için ABD Başkanı Barack Obama'ya çağrı yapan Türkler, Beyaz Saray'ın internet sayfasında imza kampanyası düzenledi. 64 BİN İMZA TOPLANDI

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi için New York Polis Teşkilatı şefi Erhan Yıldırım'ın organize ettiği kampanyaya şuana kadar 64 bin imza ile destek verildi.

"ABD, GÜLEN İÇİN GÜVENLİ LİMAN OLMA"

Kampanyanın metninde "Hükümetimizin Fethullah Gülen için güvenli liman olmayı terk etmesini ve kendisini Türkiye'ye teslim etmesini istiyorum" ifadelerine yer verildi.

Beyaz Saray'ın "petitions.whitehouse.gov" internet sitesinde yayınlanan ve "isim, soy isim ile mail adresinin kaydedilmesinden sonra" destek işleminin tamamlandığı kampanyaya ABD ve dünya genelindeki duyarlı Türklerin de desteği ile 100 bin imza toplanması bekleniyor. "GÜLEN TESLİM EDİLMELİ"

Kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor;

"Hükümetimizin Fethullah Gülen'e sığınak sağlamayı durdurmasını ve onu Türkiye'ye teslim etmesini istiyorum.

15 Temmuz günü, Türkiye'nin meşru ve demokratik olarak seçilmiş hükümetini devirmek için bir darbe girişiminde bulunuldu. O zamandan beri de, faillerin Fethullah Gülen'e ve onun FETO terör örgütüne hizmet eden küçük bir asker grubu olduğu açıkça ortaya çıktı. Türkiye bizim Ortadoğu'daki en güvenilir ve uzun süreli müttefikimiz olmuştur. Gülen ise Türkiye'deki müttefiklerimiz tarafından terörist olarak tasnif edilmiştir.

Türkiye'deki darbe girişimi dostlarımız olan Türk halkının cesur müdahaleleri ile durduruldu. Amerika Birleşik Devletleri olarak demokratik olarak seçilmiş yetkililer ve hükümetler ile çalışması için başkanımızı ve hükümetimizi ikna etmekte lütfen bana yardım edin. Hükümetimizin Fethullah Gülen'e sığınak sağlamayı durdurmasını ve onu Türkiye'ye teslim etmesini istiyorum."

imza

Haber Ara