Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Gülen'in emirlerini Akıncı'ya kim taşıdı?

Akıncı Hava Ussü'nde yakalanan ardından kamikaze hakimler tarafından serbest bırakılan 'havacılar imamı 'Adil Öksüz ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 09:33:45

Gülen'in emirlerini Akıncı'ya kim taşıdı?

Yeni Şafak'ın haberine göre; Darbeden 6 ay önce Ankara'ya sık sık gelmeye başlayan Öksüz, burada cuntacılarla görüştü. Darbe gecesi ise Gülen'den aldığı talimatları Akıncılar'daki komutanlara iletti. FETÖ'cü cuntacıların harekat merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'nde yakalanıp serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan FETÖ'nün 'havacılar imamı' Adil Öksüz'ün kalkışma öncesi Ankara'ya gelerek L darbecilerle görüştüğü ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi Akıncı Hava Üssü'nde görev aldığı belirlenen Öksüz'ün terörist bası Fetullah Gülen'in talimatlarını görüştüğü askerlere ilettiği anlaşıldı.

AKM

KAÇARKEN YAKAYI ELE VERDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile çok sayıda generalin rehin tutulduğu 4. Ana Jet Üssü'ne sabaha karsı operasyon düzenlenmiş ve cuntacılar yakalanmıştı. (İmUL Üs Komutanı Hakan Evrim'in arasında bulunduğu 99 kişi gözaltına alınırken, bunların arasında tek sivil olarakSakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel islam Bilimleri Bölümü öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Adil Öksüz bulunuyordu. Öksüz, üsten kaçarken yol kenarında yakayı ele vermişti.

HÜCRE EVLERİ ARANIYOR

Hava Üssünde alınan darbeci askerler tutuklanırken. Öksüz serbest bırakılmıştı. Öksüz'ün serbest bırakılmasından hemen sonra cep telefonunu ve SİM kartını kırıp attığı ve kayıplara karıştığı anlaşıldı. FETÖ'nün 'Havacılar imamı' olduğu belirlenen Öksüz'ün yakalamak için polis ifadesinde belirtti adreslere operasyon düzenledi.

0 GECE TAKSİ ÇIKMADI

Savcılık ifadesinde, "14 Temmuz'da Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Keçiören'de kaldım. Tarla bakmak için 150 TL'ye anlaştığım taksici beni getirip Kazan'a bıraktı" diyen Öksüz'ün yalan söylediği ortaya çıkarıldı. Polisin yürüttüğü çalışma sonucu Öksün'ün ifadesinde belirttiği Keçiören'deki 2 adresin uzun süredir bos olduğu ve kimsenin kalmadığı belirlendi. Ayrıca o gün yakalandığı yere Keçiören bölgesinden herhangi bir ticari taksinin de gelmediği anlaşıldı. FETÖ'nün hücre evlerinden birisinde saklandığı değerlendirilen ve savcılığın itirazı sonucu hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Öksüz her yerde aranıyor. 

CUNTACILARLA GÖRÜŞMÜŞ

Yapılan çalışma sonucu Öksüz'ün son 6 ayda içerisinde sık sık Sakarya'dan Ankara'ya geldiği tespit edildi. Ankara'ya geldiğinde darbeci askerlerle de buluştuğu öğrenilen Öksüz'ün Fetullah Gülen'in talimatlarını da bizzat ilettiği kaydedildi.

Haber Ara