Dolar

32,4989

Euro

34,5993

Altın

2.472,20

Bist

9.573,30

GTO Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümünü coşkuyla kutladı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) gelenekselleşen cumhuriyet balosuyla Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümünü coşkuyla kutladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 15:23:02

GTO Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümünü coşkuyla kutladı
Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) gelenekselleşen cumhuriyet balosuyla Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümünü coşkuyla kutladı.

GTO yönetim kurulu, meclis üyeleri, meslek komite ve disiplin komitesi üyeleri ve çalışanlarının katıldığı baloda, Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu "Mustafa Kemal Atatürk" ve "Güneşin Askerleri" isimli eserlerini seslendirdi. 15 Temmuz Darbe girişimine yönelik görsel sunumların da yer verildiği konser, 15 Temmuz şehitlerine adandı.

GTO Başkanı Bartık, kutlamada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun üzerinden geçen 93 yıllık sürede Türkiye'nin önemli gelişmelere sahne olduğunu söyledi.

Her alanda gelişen ve rekabet eden Türkiye'nin son zamanlarda zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Bartık, Türkiye üzerinde oynanan oyunların ve yaşanılan acıların bu kutlamayı yapma konusunda kendilerini tereddüde düşürdüğünü ancak birlik ve beraberlik için baloyu düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.

"Gün bir olma birlik olma günüdür. Asıl bugün 'Cumhuriyet' diye haykırma günüdür" diyen Bartık, "Çünkü toplumu umutsuzluğa sevk edecek olaylar zincirinden çıkmanın yolu Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmaktan geçer. Terörün öncelikli hedefinin toplumsal umutsuzluk ve kaos oluşturmak, ülkenin gücünü yıpratmak olduğunun bilincindeyiz. O nedenle bizler umudumuzu yitirmeyeceğiz. Türk milleti cumhuriyetin kurulmasında gösterdiği iradeyi ne mutlu bize ki 15 Temmuz'da da göstererek ülkesine, bayrağına ve vatanına sahip çıktı. Bu irade bizlerde olduğu sürece içimizde ki vatan, toprak ve bayrak sevgisini almaya kimsenin gücü yetmez. Bugün ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğin en güzel örneğidir" dedi.

Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, gazileri de minnetle andığını söyleyen Bartık, " Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 93.yıldönümü münasebetiyle bir aradayız. Ve hep bir arada kalarak cumhuriyeti daha nice 93 yıllara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

GTO Meclis BaşkanıSettar Konukoğlu da birlik ve beraberliğin öne çıktığı bu günlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümünü büyük coşku ve sevinçle kutladıklarını belirten Konukoğlu, "Cumhuriyet, milli mücadelenin sonucudur. Umut ve azimle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlaması, cumhuriyet pastası kesimi ve 10'ncu yıl marşının okunmasıyla tamamlandı.

Haber Ara