Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Göz damlası orucu bozar mı?

Göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan göz damlası orucu bozar mı? Ramazan'da göz damlası kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? İşte cevabı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 17:53:43

Göz damlası orucu bozar mı?

Göz kuruluğunda veya iltihaplanması durumunda kullanılan göz damlası orucu bozar mı? Nureddin Yıldız hoca kendisine gelen soruya açıklık getirdi.

İşte Yıldız'ın "göz damlası orucu bozar mı?" sorusuna cevabı:

"Âlimler, göze damlatılan ilacın orucu bozup bozmayacağı konusunda ihtilaf etmişlerdir. Bozmayacağını söyleyenlerin görüşü daha ağır basmaktadır. Eğer zaruri bir tedavi görüyorsanız ilacınızı damlatın. Kaza etmeniz de gerekmez. Geciktirilebilir bir tedavi ise oruçlu olmadığınız saatlere erteleyin ilacı kullanmayı; kalbiniz rahat etsin. Herhalukârda inşaallah göz damlasının oruca zararı yoktur."

Diyanet İşleri Başkanlığı ise, kendisine yoğun olarak yöneltilen soruları cevaplandırdığı Din İşleri Yüksek Kurulu web sitesinde yayınladığı fetvada, göz damlasının orucu bozmayacağını açıkladı. Gözün, insan vücudunda kendisini yenilemeyen tek organ olduğunun altını çizen Op. Dr. Erhan Yılmazkurt, “Bu yüzden göz kesinlikle ihmale gelmez ve tedavisi devamlılık gerektirir. Periyodik göz muayenesi olması gereken ve göz damlası kullanan hastalarımız muayenelerini ve ilaç tedavilerini Ramazan ayı nedeni ile asla ertelememelidir” dedi.

Haber Ara