Dolar

32,6011

Euro

34,8170

Altın

2.493,56

Bist

9.473,85

Görüşmede neler konuşuldu ?

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Çankaya Köşkü'nde Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson'u kabul etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 14:48:08

Görüşmede neler konuşuldu ?
Başbakan Binali Yıldırım, bugün Çankaya Köşkü'nde Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson'u kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, Birleşik Krallık'ın ülkemizin önemli müttefiklerinden birisi olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, gerek şahsen Dışişleri Bakanı Johnson'un, gerek Birleşik Krallık Hükümeti'nin FETÖ'nün yönlendirmesiyle vuku bulan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gösterdiği güçlü dayanışmayı takdirle karşıladığımızı, Devlet Bakanı Alan Duncan'ın darbenin hemen ertesinde ülkemizi ziyaret etmiş olmasını önemsediğimizi belirtti.

Başbakan yıldırım, her alanda ilişkilerimizi daha da geliştirmek istediğimiz Birleşik Krallık ile üst düzeyli diyalogu sürdürmeye önem verdiğimizi kaydetti.

Dışişleri Bakanı Johnson ise, Birleşik Krallık'ın Türkiye'yi en önemli müttefik ve ortaklarından birisi olarak gördüğünü, Birleşik Krallık'ın ilk andan itibaren demokratik kurumların arkasında olduğunu güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu, Türkiye'nin AB üyeliğine destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Görüşmede ikili konuların yanısıra, terörle mücadele ve başta Suriye ile Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler de ele alındı.

Haber Ara