Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Gorme engelli yuzucuden 4 madalya

Gorme engelli yuzucuden 4 madalya

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 17:58:57

Gorme engelli yuzucuden 4 madalya
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Alanya'da düzenlenen Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası'na katılan Orduspor Kulübü sporcusu 16 yaşındaki Tuğçe Aktaş, 3 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Alanya'da 4-5 Şubat'ta düzenlenen ve 20 ilden 107 sporcunun katıldığı şampiyonanın ardından memleketi Ordu'ya dönen Tuğçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, 100 ve 200 metre serbestte, 200 metre karışıkta toplam 3 altın madalya kazandığını, 100 metre sırtüstünde ise ikinci olarak gümüş madalya alma başarısı gösterdiğini söyledi.

Şampiyonaya çok iyi hazırlandığını ve karşılığını da 3 altın ve 1 gümüş madalyayla aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Tuğçe Aktaş, "Bana güvenenleri mahcup etmedim. Açıkçası bu kadar başarılı olacağıma inanıyordum. İnanmak başarmanın yarısı. Bundan sonraki hedeflerimin başında milli takım yer alıyor. Bunun için daha çok çalışacağım" dedi.

Tuğçe, kendisini şampiyonaya hazırlayan antrenörlerine teşekkür ederek, yüzme sporuna başlamasında en büyük emeğin anne ve babasında olduğunu ifade etti.

Ailesinin spor konusunda kendisine sonsuz desteklerinin olduğunu kaydeden Tuğçe Aktaş, "Annem ve babam spora başlarken çok etkili oldular. Beni yüzme sporuna alıştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Onlar bana çok güveniyor. Ben de bana olan bu güveni boşa çıkartmamak için elimden geleni yapıyorum" diye konuştu.


- Anne Aktaş: "Kızımla gurur duyuyorum"


Anne Sevgi Aktaş ise kızıyla gurur duyduğunu vurgulayarak, "Çok mutluyuz. Onun her zaman başaracağına inanıyorduk. Çünkü kendisi çok azimli. Yapmak istediği şeyi mutlaka yapıyor. O yeter ki yapmak istesin" ifadesini kullandı.

Alanya'ya kendisinin de gittiğini söyleyen anne Aktaş, "Kızım madalya kazandıkça çok mutlu olduk. Bu çok güzel bir duygu. Allah bütün anne ve babalara bu duyguyu nasip etsin" diye konuştu.

Kızlarının sonuna kadar arkasında durduklarını vurgulayan Sevgi Aktaş, "Emeklerimizin karşılığını da böylelikle almış olduk. Bundan sonra da benzer başarıları göstereceğine inanıyorum. En büyük isteğimiz kızımın milli takımda yer alması. İnşallah bu da zaman içerisinde olacak. Biz kendisine güveniyoruz ve inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kızının küçük yaşlarda su korkusunun olduğunu, bu korkusunu yenmek için yüzme sporuna başlattıklarını anlatan Sevgi Aktaş, "Kızım su korkusunu, bu sporu yaparak aştı. Ardından gittiği yarışmalardan madalyalar kazanmaya başladı" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara