Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

Google'ın beklenen özelliği Türkiye'de

Google'ın uzun bir süredir Amerika'da kullanıma sunduğu yalan haberleri tespit etme özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-07 16:18:54

Google'ın beklenen özelliği Türkiye'de

Google, 2016 yılının Ekim ayında sahte (fake) haberlere adeta savaş açtığını duyurmuştu. Sahte haberleri engelleme konusunda önemli atılımlar yapan Google, arama motoru üzerinde bilgi doğrulama sistemini kullanıma sunmuştu. Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma sunulan haber doğrulama özelliği bugünden itibaren Türkiye'de de kullanılabiliyor.

Sahte haberlerden dolayı bireylerin yanlış yönlendirilmesini engellemek isteyen Google, arama sonuçlarında çıkan haberelere bilgi doğrulama (fact check) sistemini getirdi. Türkiye'de Doğruluk Payı ile hizmet verecek olan bilgi doğrulama sistemi ilerleyen günlerde tüm kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Google arama sonuçlarında çıkan haberlerin altında eğer haber doğru ise "fact check" yani doğru bilgi ibaresi yer alacak. Ancak son dakika haberlerin hızlı bir şekilde Google'a indexlenmesi konusunda nasıl bir yol izleneceği henüz bilinmiyor. Son dakika haberlerin doğrulanması için editörlerin çok hızlı davranması gerekiyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara