Dolar

32,5105

Euro

34,8300

Altın

2.488,25

Bist

9.575,59

Gölmarmara atıksu arıtma tesisinin verimi artırıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün bünyesine katılan Gölmarmara Atıksu Arıtma Tesisi yapılan hummalı çalışmalardan sonra daha randımanlı hale getirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 15:56:14

Gölmarmara atıksu arıtma tesisinin verimi artırıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün bünyesine katılan Gölmarmara Atıksu Arıtma Tesisi yapılan hummalı çalışmalardan sonra daha randımanlı hale getirildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa'nın doğal çevresini korumak amacıyla atıksu arıtma tesislerine verdiği önemi yaptığı çalışmalarla gösteriyor. Bu kapsamda devralınan tesislerden biri olan Gölmarmara Atıksu Arıtma Tesisi'nde yapılan iyileştirmeler sonrası alınan verim artırıldı. Yapılan çalışmalar sonrası Gölmarmara'nın atıksularının çevreye verdiği zararın önüne geçildi.Bakımsız bir durumda alınan tesiste yapılan çalışmalar atıksuların insan sağlığını tehlikeye atacak zararlı unsurları da ortadan kaldırıldı.Geçici faaliyet belgesi alınmış olan tesiste çevre izni için de başvuru yapıldı. Tesiste çevre izni alınmasının ardından enerji teşviklerinden de faydalanılacak.

MASKİ'nin Gölmarmara atıksudaki yenileme çalışmaları

MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı tarafından tesis devralındıktan sonra yapılan çalışmalar sonrasında birçok noktada düzenleme yapıldı. Izgaralar, geri devir terfi merkezinde 2 adet pompa değiştirildi. Arızalı dalgıç mikserlerin bakım-onarımları yapıldı. Son olarak tesiste bulunan binaların boyaları ve çevre düzenlemesi yapıldı. Çalışmalar ile birlikte tesisin çehresi modern bir yapıya kavuşturuldu.

Tesis için derin sondaj kuyusu açıldı

Tesiste ayrıca derin sondaj kuyusu açılarak çamur uzaklaştırma sisteminde kullanılmaya başlandı. Bu sayede ilçenin içme suyu tüketilmeden tesisin ihtiyacı karşılanıyor.

Güvenlik sistemleri üst seviyede

İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında Gölmarmara Atıksu Arıtma Tesisi'ndegiriş terfi ve geri terfi istasyonlarında gaz algılama, ihbar ve havalandırma sistemleri kuruldu. Tesiste oluşabilecek olası bir gaz bu sistemle birlikte bertaraf edilerek ihbar ve havalandırma devreye girecek. Sesli ve ışıklı uyarı ile birlikte gazın oluştuğu alanda pencere ve kanal tipi fanlar devreye girecek. Gaz ortamdan temizlendikten sonra sistem tekrar normal çalışma sistemine dönerek ve çalışanların alana girmesine izin verilecek. Tesiste ayrıca personellere portatif gaz dedektörü de verildi. Riskidaha da minimize etmek için kullanılan dedektörler 4 farklı gazı aynı anda ölçme ve ikaz verme özelliğine sahip. Ayrıca MASKİ Genel Müdürlüğü, tesisin riskli bölgelerine İş Sağlığı ve Güvenliği ekipmanları da temin etti. Ekipmanlar arasında, Acil Kaçış Maskesi, Temiz Hava Solunum Seti, Sistem Kullanım Talimatları ve Uyarı İkaz Levhaları bulunuyor.

"Daha temiz bir Manisa için çalışıyoruz"

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ilçelerden devralınan tesislerde ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmaların daha temiz bir Manisa için önemli olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İlçelerden devraldığımız atıksu arıtma tesislerinin bazıları sözde çalışır durumdaydı. Tesisleri aldığımızdaki fotoğraflara bakınca ekiplerimizin ne kadar iyi bir çalışma gerçekleştirdikleri ortada. Tesisin çevresinde otlar hiç biçilmemiş. Tesis içindeki bazı aksamlar bozulmuş bazıları da işlevini yitirmiş durumdaydı. Bu noktaların hepsinde yenileme işlemlerini gerçekleştirdik ve tesisin yapısını değiştirdik. Bu sayede tesis, Gölmarmara'nın evsel atıklarını arıtması için tam randımanlı olarak çalışır hale getirildi. Ekolojik yapının dengesini korumak adına yaptığımız çalışmalar hemşehrilerimizin sözünü verdiğimiz gibi daha temiz bir Manisa'da yaşamasını sağlayacağız" dedi.

Haber Ara