Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Gökçek, Gülen'in gönderileceği ülkeleri açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Fethullah Gülen'in gönderileceği iki ülkenin adını açıkladı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 08:58:35

Gökçek, Gülen'in gönderileceği ülkeleri açıkladı

Ajanslarda yer alan bilgide; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fethullah Gülen'in Brezilya veya Kanada'ya gönderileceğini iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, radyoprogramcısı Adem Metan'a konuk oldu. Alem FM'deki Adem Metan Show'da bir soru üzerine duygularını anlatan Gökçek, hayır görünen bazı şeylerin hayıra vesile olabildiğini kaydetti. Bir daha bu kötü günleri yaşamama dileğinde bulunan Gökçek, 246 şehit verdiklerini belirtti. 60'ın üzerinde polisi kaybettiklerini de belirten Gökçek, şöyle konuştu. “İnsanlarımız demokrasisine, bayrağına ve vatanına sahip çıkmak için kendisini meydanlara attı. Cumhurbaşkanımızı, Başkomutanımız ile birlikte darbeyi önledik. Sadece Fetö'nün değil, onun ipliklerini elinde tutan güçlerin dahi tahminedemediği olaydı. 25 Aralık atlatıldı. Ancak ardından aynı grup Gezi Olayı'nı düzenledi. Bugün de darbe teşebbüsünde bulundular. Allah'a şükür üstesinden geldik.”

“DARBE GİRİŞİMİNDEN NASIL HABERİ OLDU?”

Gökçek, Metan'ın, ‘darbe girişiminden nasıl haberiniz oldu?' diye sorması üzerine de yaşadıklarını paylaştı. Belediyeden her gün 01.00 'den önce çıkmadığını kaydeden Gökçek, Rus Devlet Başkanı Putin'in Danışmanı ile görüştüğünü söyledi. O gittikten sonra eve ilk kez erken gitmek için yola çıktığını da kaydeden Gökçek, Konya yolundayken üzerinden jetlerin uçtuğunu anlattı. Yaptığı telefon görüşmeleri sonucu darbe girişimi olduğunu öğrendiğini kaydeden Gökçek, evi arayarak oğlu Osman Gökçek ile görüştüğünü anlattı. Gökçek, evi aradığında oğlu Osman Gökçek ile görüştüğünü anlattı. Gökçek, oğlunun kendisinden izin alarak televizyona gittiğini kaydetti. Gökçek, “Oğlum, orayı bombalarlar, dedim. O,'olsun şehit olurum, ‘ dedi. Twitter da kapalıydı, yetkilileri aradım ve açtırdım.“ dedi. Daha sonra bir kilometre uzaklıktaki gecekonduya gittiğini anlatan Gökçek, arka tarafa bomba düştüğünü söyledi. Yerinin tespit edildiğini kaydeden Gökçek, Konya yolundan üç tankın yaklaştığını söyleyerek, “Allah'ın yardımıyla yakalanmadık. İlk kez belediyeden erken çıkmıştım.Benden 15 dakika sonra bir astsubay gelmiş. Kağıtta benim ve Ankara Terörle Mücadeleden Sorumlu Emniyet Müdürü Turgut Aslan'ın ismi varmış.” dedi.

“ASKERİYEDE BÖYLE BİR YAPILANMANIN OLDUĞUNU BİLİYORDUM”

TSK'da cemaat yapılanmasının olduğunu daha önceden bildiğini de kaydeden Gökçek, paralelcilerin, YAŞ kararnamesiyle darbe alacaklarını öğrenince darbeyi öne aldıklarını kaydetti. Gökçek, paralelci tanınmış bazı isimlerin twitlerinde '15 Temmuz'dan sonra bayramımız olacak' diye yazdıklarını, hatta bir ismin, ‘Başbakan olacağım' diye mesaj attığını da anlattı.

“PARALELCİLERLE İLİŞKİLERİ KESMEYE BAŞLADIK”

Yardımcılarına talimat verdiğini de anlatan Gökçek, paralel yapı ile ilişkisi olanların yarın sabah itibariyle işten çıkarılacağını söyledi. Gökçek, “Arzu ederim ki bu olay bir hafta sürsün. Yüzde 1 bile hata yapmamaya çalışalım. Bir mazlum da mağdur olmasın. Ancak, bu rakam çok daha büyüyecek. Yine de ince eleyip sık dokuyoruz. Bazı elebaşılar var. Yarın sabah itibariyle ilişkileri kesilecek. İsimlerini açıklayacağız.” dedi. Gökçek, bir soru üzerine kendi yakınında da paralelcilerle işbirliği yapan bir isim olabileceğine dikkat çekerek, dikkatli hareket ettiklerini söyledi.

“TÜRK MEDYASI SINIFI GEÇTİ”

Darbe girişim sırasında medyanın iyi bir sınav verdiğini de vurgulayan Gökçek, CNNTürk ile Hande Fırat'ı tebrik ettiğini kaydetti. Oğuz Haksever'in görev yaptığı NTV gibi diğer bir çok medya kuruluşunun önemli işler yaptığını belirten Gökçek, “Görevlileri, CNN Türk askerlerce basılırken sergiledikleri mücadeleyi tebrik ediyorum. Türk medyası yüzde 95 itibariyle ciddi sınav verdi. “ dedi. Darbe olması halinde ülkenin uçuruma yuvarlanacağını da hatırlatan Gökçek, şunları söyledi:

“Yaşam kalitesi sıfıra inecekti. Biz göremedik. İtiraf edelim. Paralel yapıyla aramız iyiyken, sağdan soldan para istiyorlar.Parayı vermedin mi, savcı, hakim, polis işbirliği yapıyor ve adamı içeri atıyorlar. Sayısız örneği var.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİR KAHRAMAN”

Darbe girişimi sırasında çağrıda bulunarak halkı sokağa çıkmaya teşvik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kahraman olduğunu da belirten Gökçek, şehit olmaktan korkmadığını söyledi. Gökçek, “Mümin bir insan, sadece Allah'tan korkar. Bizim dualarımız vardır. Müminler bilir.Bu duaları yapıp kendini Allah'a teslim eden insana bir şey olmaz.” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU KIZILAY'DAN HALKA SESLENSİN!..”

15 Temmuz gecesi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da darbecilere karşı çıktığını hatırlatan Gökçek, Kızılay'da konuşma yapması için davet edeceğini söyledi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de her zaman devletinin yanında olduğunun altını çizen Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ALLAH BAHÇELİ'DEN RAZI OLSUN”

“Sayın Bahçeli ilk andan itibaren dimdik durdu. Milletinin yanında yer aldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ile aralarında evvelden beri basında karşılıklı atışmaları oldu. Ancak, kabul etmek lazım ki; Sayın Bahçeli devletini seven, sıkıntıda olduğunda elini taşın altına koymaktan çekinmeyen milli bir insandır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize sahip çıkmıştır. Allah ondan razı olsun. “

“VATANA İHANET EDEN İDAM EDİLMELİ”

Gökçek bir soru üzerine de darbeye teşebbüste bulunanların idam edilmesi gerektiğini söyledi. Vatana ihanetin cezasının Osmanlıdan bu yana idam olduğunu da kaydeden Gökçek, “Biz Osmanlının torunuyuz.” diye konuştu.

“BU SAATTEN SONRA SUİKAST DÜZENLEYEBİLİRLER”

Darbe teşebbüsünü gerçekleştirenlerin arkasındaki güçlerin kendilerine suikast girişimlerinde bulunabileceğinin altını çizen Gökçek, “Ancak, Biz büyük devletiz. Kim yaparsa karşılığını anında alır.Ardından kimin olduğunu hemen buluruz. Suç işleyenlere cezasını veririz.” Dedi.

“ÇOCUKLARIN BEYNİNİ YIKIYORLAR”

Paralel yapının çocuklara, Fetö'nün Mehdi olduğunu telkin ettiklerini de savunan Gökçek, masum olmadıklarını kaydetti. Kendisine de zamanında verdikleri cevşeni bir tarafa attığını anlatan Gökçek, Fetö'nünhediye etmek istediği namaz halısını da kabul etmediğini anlattı. Onun tesiri altına girenlerin günaha ortak olduklarını da kaydeden Gökçek, bu muhakemenin iyi yapılması gerektiğini kaydetti. Gökçek, “Onların asıl yaptığı eğitimden geliyor. Öğrencileri eve alıp beyin yıkıyor ve telkinde bulunuyorlar. Haşa, çocuk peygamber ile konuştuğunu sanıyor. Buna Ankara'da, davetleri üzerine gittiğim bir yurtta şahit olmuştum. Çocuklara ters telkinlerde bulunuyorlar. Beyin yıkamasını biliyorlar.” dedi.

“RUS UÇAĞINI PARALEL PİLOT DÜŞÜRDÜ”

Rus uçağını paralel yapıya bağlı pilotun düşürdüğünü de savunan Gökçek, olay sonrası Moskova Belediye Başkanı'na mektup gönderdiğini ve ilişkileri geliştirmek istediğini aktardığını ifade etti. Gökçek, “Ortaya çıktı ki, uçağın düşürülmesi talimatını paralel bir komutan vermiş. Rusya ile aramızı açtılar Başarlı oldular.” diye konuştu. Kendisi de arayı bulmak için Moskova Belediye Başkanına mektup yazdığını anlatan Gökçek, aynı şekilde onun da güzel temennilerde bulunduğunu kaydetti. Gökçek, “Oradaki Türklerden de müspet cevaplar aldım.” dedi.

"FETÖ" BREZİLYA YADA KANADA'YA KAÇACAK

Darbe girişimi sonrası kaçan pilotların iadesiyle ilgili düşüncesini de paylaşan Gökçek, Yunanistan'ın talimatla hareket ettiğini savundu. ABD'nin Türkiye'den kaçan teröristlere kucak açtığını da belirterek, şöyle konuştu:

“Bize ne düşünüyorlarsa Allah onların başlarına versin. Bu kadar teröristi besleyip, başlarına terör geldiğinde ortalığı velveleye veriyorlar. Fetö'nün iadesinin twittleratıyorum.Meydanlarda ve televizyonlarda çağrıda bulunuyorum. En son The New York Time da onun iade edilmesi gerektiğini yazdı. “

ABD'nin Fetö'yü iade etmemesi halinde darbenin arkasında olduğu duygusunun öne çıkacağını da vurgulayan Gökçek, terörist başının Kanada veya Brezilya'ya gönderileceğini savunarak, hatta ev bile tutulduğunu anlattı.Gökçek programın son bölümünde de darbe teşebbüs gecesi Beyaz TV'den halka çağrıda bulunarak sokağa çıkmalarını isteyen ve TRT'yi darbecilerden alanların arasında olan oğlu Osman Gökçek ile gurur duyduğunu da belirtti. Gökçek, oğlunun tek dezavantajının kendisi olduğunu belirterek, ancak onun siyasete devam edeceğini düşündüğünü kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara