Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Gökçek'den kabine yorumu: 'Mükemmel'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, açıklanan 65'inci Hükümet ile ilgili olarak, 'Mükemmel bir kabine tablosu ortaya çıktı' dedi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 19:25:39

Gökçek'den kabine yorumu: 'Mükemmel'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, açıklanan 65'inci Hükümet ile ilgili olarak, "Mükemmel bir kabine tablosu ortaya çıktı" dedi.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, açıklanan 65'inci Hükümet'le ilgili görüşlerini açıkladı.

Bakanlıklardaki görev değişikliğini "nöbet değişimi" olarak nitelendiren Gökçek, şunları söyledi:

"Mükemmel bir kabine tablosu ortaya çıktı. Yeni göreve gelen bakan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah başarılı bir kabine olacağına inanıyorum. Başbakanımız Binali Bey de icraatçı bir bakandır. O açıdan icraatlar açısından sıkıntı olacağını sanmıyorum. İnşallah bu dönemde terörle mücadele, diğer ülkelerle aradaki münasebetlerin düzeltilmesi, paralel yapıyla mücadele aynen devam edecek. Başarılı bir hükümet olacağına yürekten inanıyorum."

Bir gazetecinin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumurta atılmasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Gökçek, geçmiş yıllarda bir üniversitede AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'ya yapılan yumurtalı protesto sonrası Kılıçdaroğlu'nun yaptığı değerlendirmeyi hatırlatarak, "Burhan Kuzu'ya yumurta yağmuru yapılıyor, Kılıçdaroğlu'na soruyorlar. O da 'Şık olmamış ama gençlerin demokratik hakkını kullanması en doğal hakkı' diyor. Devam ediyor, 'Şiddet var mı? Yok. O halde mesele yok' diyor. Ben de aynısını söylüyorum. Şık olmamış, yumurta atılma hadisesi ama özellikle CHP'li milletvekillerinin terör cenazelerine gitmeleri, Güneydoğu'daki askerimizin ve polisimizin yargılanmalarını istemeleri, TBMM'de 'dokunulmazlıklar kalkmasın' diye HDP'ye destek olmalarını protesto etmeleri, vatandaşların, gençlerin, herkesin hakkı. Şiddet var mı? Yok. O halde bir şey yok" diye cevap verdi.

Haber Ara