Dolar

32,5962

Euro

34,7568

Altın

2.495,83

Bist

9.524,59

Göç, katliam, soykırım... Arakan'da son durum!

Myanmar Ordusunun başlattığı ve Budist çetelerin katılımıyla soykırıma dönüşen şiddet olayları binlerce Arakanlı Müslüman'ın öldürülmesine, binlercesinin ise canlarını kurtarmak için Bangladeş'e doğru hareket etmesine sebep oldu. İşte bölgeden gelen son görüntülerle Arakan'da yaşananlar...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 14:27:57

Göç, katliam, soykırım... Arakan'da son durum!

TIMETuRK | HABER MERKEZİ

İki hafta önce 25 Eylül'de başlayan askeri çıkarm aile yerle bir edilen Müslüman köyleri, tanık olan ve canını zor kurtaran mağdurların ifadesi ile 'doğranmış cesetler' ve dahası... Budist Myanmar yönetiminin Arakanlı Msülümanları bölgeden sürme politikası son sürat devam ediyor. Myanmar Ordusu ve Budist çetelerin katıldığı katliamlarda binlerce insan hayatını kaybederken, binlercesi de Bangladeş sınırına ilerliyor. Birleşmiş Milletlerin açıkladığı son rakamlara göre Arakanlı Müslümanları günelrce sınırda beklettikten sonra kapıları açan BAngladeş'e giriş yapan mülteci sayısı 123 bini geçti.

İşte yeni görüntülerle Arakan'da son durum:

ARAKANLI MÜSLÜMANLARIN YENİ KAÇIŞ GÖRÜNTÜLERİ





MYANMAR ASKERLERİ EVLERİ ve KÖYLERİ YAKMAYA DEVAM EDİYOR

Askerler son olarak Maung Daw şehrindeki Tilyaozu Haritala köyünde 5 evi yaktı. Yakılan köy bu şekilde görüntülendi:





BANGLADEŞ'TE PROTESTO GÖSTERİSİ

Budist Myanmar yönetiminin vatansız bıraktığı ve yıllar içerisinde Bangladeş'e kaçarak canlarını kurtarmaya çalışan Arakanlı Msülümanlar, bu ülkede ciddi bir mülteci nüfusu oluşturuyor. Myanmar Ordusu'nun son olarak 25 Eylül'de başlattığı saldırılar sonrasında kaçanlarla birlikte sayı milyonlarla ifade ediliyor. Göçün devam ettiği Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlar, soykırımı devam ettiği bu günlerde bir protesto gösterisi düzenledi.



ERDOĞAN MYANMARLI İSİMLE GÖRÜŞTÜ, ÇAVUŞOĞLU BANGLADEŞ'E GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii ile bugün yaptığı görüşmede, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endişeye yol açtığını vurguladı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yarın (6 Eylül) Bangladeş'e gidecek.

Haber Ara