Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

Giresun'da jandarma karakoluna terör saldırısı

Giresun'da jandarma karakoluna terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 19:42:25

Giresun'da jandarma karakoluna terör saldırısı
Giresun Valisi Hasan Karahan, PKK terör örgütünün, Çaldağ Jandarma Karakoluna roketatar ve uzun namlulu silahlarla bir saldırı düzenlediğini, Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan'ın yaralandığını bildirdi

Yaralı başçavuşun kaldırıldığı Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne gelen Karahan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının saat 17.00 sularında gerçekleştiğini söyledi.

Vali Karahan, şunları kaydetti:

"Çaldağ Jandarma Karakolumuza roketatar ve uzun namlulu silahlarla bir saldırı oldu. Jandarma komutanımız yaralı şu anda. Allah şifa versin, kurtulacağını ümit ediyoruz. Bu ikinci saldırı bu hafta içinde. Bildiğiniz gibi, bölgemizde birkaç grubun faaliyette olduğunu biliyorduk ama böyle üst üste gelmesi bizi ciddi şekilde hem üzdü, hem de rahatsız etti. Takip ve izleme şeklinde operasyonlarımız devam ediyor şu anda. Bütün güçlerimizi iki bölgeye yığdık takip halindeyiz. Tabii coğrafi şartlar, hava şartları işlerine yarayacak şekilde. Ancak biz de bütün teknik imkanları ve devletimizin gücünü kullanarak en kısa zamanda bu grupları etkisiz hale getireceğiz."

Bir gazetecinin, terörist grupların bölgede olup olmadığına yönelik sorusuna Karahan, "Biz iki grup olduğunu düşünüyorduk zaten fakat birbirine yakın noktalarda olabileceklerini değerlendiriyorduk. Ama zaman zaman hareket halinde bunlar, tabii hareketli gruplar, yer değişiklikleri oluyor. İki birbirinden farklı noktada eylem yapmaları bu şekilde ancak izah edebiliyoruz." cevabını verdi.

Vali Karahan, başka bir gazetecinin "Terör saldırısı diyebilir miyiz tam anlamıyla?" sorusuna, "Evet yani, bizim bölgede faaliyet çabasında olan PKK'nın eylemi diyoruz." yanıtını verdi.

Karahan, şöyle devam etti:

"Direkt karakolunu hedef alarak... Zaten karakol komutanımızın giriş çıkış saatlerini tahmin ediyorum biliyorlar, o sırada özel olarak ona doğru bir ateş açıldığını da düşünüyoruz. Hem roket saldırısı... Arkadaşlar hemen karşılık veriyorlar ama o sırada komutanın dışarıda olması onların işini kolaylaştırıyor. Başka bir yaralımız çok şükür ya da zaiyatımız yok. Ama o giriş çıkış... Çocuğunun okuldan alış saatini takip ettiğini düşünüyoruz. Çocuğu eve bırakmış çıkarken demek ki tahmin ediyoruz. Şu anda güçlerimiz orada bölgedeyiz."

Öte yandan yaralanan askerin Çaldağ köyündeki Çaldağ Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan olduğu öğrenildi.


Haber Ara