Dolar

32,5258

Euro

34,8420

Altın

2.488,57

Bist

9.545,31

Gineli diplomatlara FETÖ uyarısı

Gineli diplomatlara FETÖ uyarısı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 16:44:58

Gineli diplomatlara FETÖ uyarısı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda Gineli diplomatlara uyarılarda bulunarak, "Kendisini gizleme konusunda insanlık tarihinin karşılaştığı en gizli terör örgütü." dedi.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye'deki çeşitli kamu kurumlarında temaslarda bulunan Gineli diplomatlar, YTB Başkanı Bülbül'ü ziyaret etti.

Ziyarette diplomatlara kurum çalışmaları hakkında bilgi veren Bülbül, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de bilgilendirme yaptı.

FETÖ hakkında diplomatlara uyarılarda bulunan Bülbül, FETÖ'nün en dikkat çekici özelliklerinde birinin kendisini gizlemek olduğunu söyledi.

Bülbül, amacına ulaşmak için yıllarca kendisini belli etmeden bekleyen bir örgütün varlığına dikkati çekerek, FETÖ'nün açığa çıkmamak için her türlü grubun içine girdiğini ve onlar gibi davrandığını kaydetti.

YTB Başkanı Bülbül, "Kendisini gizleme konusunda insanlık tarihinin karşılaştığı en gizli terör örgütü." ifadelerini kullandı.

FETÖ konusunda yurt dışından gelen tüm ülke temsilcilerini bilgilendirdiklerini dile getiren Bülbül, FETÖ'nün yurt dışındaki okullarına işaret ederek, bu okullarda örgüt için ajan yetiştirildiğini belirtti.

Bülbül, bazı ülkelerin halen FETÖ'nün farkında olmadığını vurgulayarak, dost ve kardeş ülkelerin aynı sıkıntıyı yaşamaması için Türkiye'nin kendi tecrübesini paylaştığını bildirdi.

Diplomatlar ise Gine'nin Türkiye'nin yanında yer aldığını, FETÖ'nün ülkedeki faaliyetlerinin üzerine gidildiğini söyledi.

Gine'de Türk etkisinin devam etmesini isteyen diplomatlar, FETÖ okullarının yerine Türkiye'nin izniyle eğitim veren okulların açılmasını talep etti.

Haber Ara