Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Siirt'te

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Siirt'te

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 18:09:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Siirt'te
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya ile ilişkilerde yaşanan gelişmelere ilişkin,"Her alana önemli yansımaları olacak. Bunda hiç şüphe yok, özellikle de tarıma önemli ölçüde yansıyacaktır." dedi.

Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Vedat Demiröz, Şaban Dişli ve Yasin Aktay ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Bir gazetecinin Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin tarım sektörüne yansımasına ilişkin sorusu üzerine Çelik, ilişkilerin normalleşmesinin başta tarım olmak üzere her alana olumlu yansıyacağını söyledi.

Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin en önemli yansımasının tarıma olacağını vurgulayan Bakan Çelik, her alanda yansımalarının olacağını, özellikle tarıma önemli ölçüde yansıyacağını belirtti.

Çelik, "Tarıma bunun olumsuz etkileri oldu, hem Rus çiftçisi hem de bizim çiftçimiz açımızdan. Bunun büyük yanlış olduğunu biz her defasında söyledik. Çünkü tarım kesiminin bu işte en ufak bir dahili yoktur. Konu uçak meselesiydi, konu başka şeylerdi." ifadelerini kullandı.

İlişkilerin normalleşmesinin her iki ülke vatandaşlarını da memnun ettiğinin altını çizen Faruk Çelik, şunları kaydetti:

"Şimdi gelinen nokta iki devlet başkanının atmış oldukları bu adımlar bütün her iki ülkenin halklarını da milletlerini de memnun etmiştir. Öncelikli olan bu tarımda açılım, yani tıkanan yolların açılacağı inancı içerisindeyiz. Bu konuda da çiftçilerimiz, her iki ülkenin de çiftçileri memnun olacaklardır."

Bakan Çelik'e, ziyaret sırasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat tarafından Tiftik battaniyesinden yapılan ve üzerine Bakan Çelik'in ismi yazılı pano hediye edildi.



Haber Ara