Dolar

32,5499

Euro

34,8837

Altın

2.430,58

Bist

9.645,02

Genelkurmaydan 'önemli yurtiçi olaylar'

Genelkurmaydan 'önemli yurtiçi olaylar'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 16:06:50

Genelkurmaydan 'önemli yurtiçi olaylar'
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, teröristlerce bir binanın duvarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir çocuk öldü, bir kişi yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Silvan'da Büyükçeşme Caddesi'nde Jandarma Komutanlığına ait zırhlı aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden bir binanın duvarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle bir çocuk yaşamını yitirdi, bir vatandaş yaralandı.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Depin-Yeniköprü arasında yol kontrolü ve mayın arama çalışmaları sırasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı yerinde imha edildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Cenkeser Hudut Karakol Komutanlığına iki bölücü terör örgütü mensubu silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Karasu köyü Gençlik Köprüsü civarında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı yerinde imha edildi.

- 17 terörist yakalandı

Kilis'in Elbeyli ilçesi Beşeriye köyünde, Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince yol kontrolü sırasında yasa dışı yollardan Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 15 yabancı uyruklu DAEŞ terör örgütü üyesi ile Alahan köyünde Suriye'den Türkiye'ye girme teşebbüsünde bulunan DAEŞ mensubu 2 terörist yakalandı.

Olaylarla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Haber Ara