Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Genelkurmay Karargahı'nda sivilleri vuran askerin kimliği belli oldu.

15 Temmuz'da Ankara'daki Genelkurmay Karargahı'ndaki sivillere ateş açan kişinin tuğamiral Sinan Sürer olduğu ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 11:13:07

Genelkurmay Karargahı'nda sivilleri vuran askerin kimliği belli oldu.

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı raporda 15 Temmuz gecesi darbeyi engellemek için sokağa çıkan ve öldürülen vatandaşların otopsi bilgilerine yer verdi.

Darbe girişimi sırasında vurularak öldürülen askerler için 'darbeci' ifadesinin kullanıldığı dosyada, vatandaşları öldüren askerlerin isimlerine ve rütbeleri belirtildi.

Listeye göre vatandaşları öldürenlerden biri de Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli generallerden Tuğamiral Sinan Sürer.

Savcılık, 15 Temmuz gecesine kadar Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Değerlendirme Başkanı olarak görev yapan Tuğamiral Sürer'i görüntülerden tespit etti.

GÖRÜNTÜLERLE BELGELENDİ

Görüntülerde, vatandaşların darbecilere karşı Genelkurmay'a akın ettiği sırada karargâh binasında elinde silahla görülen Sürer sivillere ateş ediyor. Darbeciler burada öldürdükleri vatandaşları ise sürükleyerek dışarı çıkarıyor. Dosyada, karargahta darbeciler tarafından vurulanlardan Yusuf Çelik'in bedeninden çıkan kurşunu da Sürer'in ateşlediği öne sürülüyor.

Haber Ara