Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 17:37:25

Genel seçime doğru
AK Parti Ankara Milletvekili ve eski TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, parti tüzüğündeki üç dönem kuralı ile ilgili, "Siyaset kendi süreci içerisinde mantığı işletir, değerlendirmesini yapar" dedi.

AK Parti'ye, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyenlerin başvuruları devam ediyor. Parti genel merkezinin yanı sıra il başkanlıklarına da yapılan başvurular, yarın akşam sona erecek.

AK Parti Ankara Milletvekili ve eski TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra gazetecilere, "Milli iradeye ulaşmak için merdivenlerden çıkmak lazım" dedi. İyimaya, habercilerin üç dönem kuralı ile ilgili sorusuna, "Siyaset kendi süreci içerisinde mantığı işletir, değerlendirmesini yapar" karşılığını verdi.

Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da başvurusunun ardından yaptığı değerlendirmede 25. dönemde çok kısa süreli görev yaptıklarını dile getirerek, "Önemli olan memleketimizin selameti, devletimizin bekası, devlet ebed müddet için çalışmak. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi.

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 ile oy alarak birinci parti olduğunu hatırlatan Özdağ, "Koalisyon denemeleri oldu, maalesef bu başarılamadı" dedi. Özdağ, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde yüzde 45'in üzerinde bir oy alarak Türkiye'nin ekonomik büyümesini ve istikrarını tekrar sürdüreceğini belirterek, AK Parti'nin tek başına iktidarının bir anlamda emperyalizme kafa tutmak anlamına geldiğini ifade etti.

- Bağlı: "Sorunun çözülmesi için AK Parti çok büyük emek verdi"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı ise siyasetin en belirgin ve aktif olan statülerinden birinin milletvekilliği olduğunu söyledi. Partisinin görev vermesi durumunda tekrar Şanlıurfa'da milletvekili olarak çalışmak istediğini belirten Bağlı, "Türkiye'nin özellikle de bölgemizin siyaset üzerinden sorunun çözülmesiyle ilgili büyük bir ihtiyaç olduğunu ve AK Parti'nin de bu konuda çok büyük bir emek verdiğini, projeyi hayata geçirdiğini biliyoruz" diye konuştu.

Bağlı, üç dönem kuralı ile ilgili soruya ise "AK Parti'nin aslında bugüne kadar siyasete getirmiş olduğu temel prensip, zamanın ruhuna uygun bir değişim yakalamaktır hem Türkiye açısından hem de siyaset açısından. Zamanın ruhu bu tür bir tüzüğü demokrasiye uygun görmüyorsa bizim üst kurulumuz, partimizin ilgili tüzük komisyonu gerekli değişiklikleri yapıp bunu büyük kongreye sunacaktır. Ben değişeceğini düşünüyorum açıkçası" şeklinde yanıt verdi.

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, yaptığı başvurunun hayırlı olması temennisinde bulundu. AK Parti'nin 7 Haziran'da Kırıkkale'den iki milletvekili çıkardığını, 1 Kasım seçimlerinde ise üç milletvekili çıkaracaklarını ifade eden Can, "Allah hayırlısıysa vatanımıza milletimize hizmet etmeyi nasıp etsin, hayırsızsa uzak tutsun" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, içinde bulunulan durumdan dolayı üç dönem kuralında bir esnekliğin daha uygun olacağını düşündüğünü kaydetti.

- Karagöl: "Ülkemizin geleceği adına bu davada olmalıyım diye düşünüyorum"

Aday adayı Zeynep Karagöl ise daha önce de aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Partim beni aday gösterse de göstermese de biz hizmet için bu kararı her zaman alıyoruz, aday gösterilmesem de hizmetkarıyım. Devlet memuruyum, istifa ettim, partim için çalışmaya devam" dedi. 1 Kasım'da Meclise girip girmemek gibi bir kaygısının olmadığını ifade eden Karagöl, "Ülkemizin geleceği adına çok önemli olduğunu bildiğim için ben bu davada olmalıyım diye düşünüyorum. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Engelli kontenjanından başvuran Haci Özel de 7 Haziran seçimleri için de aday adayı olduğunu ama listeye giremediğini belirterek, "Ben partimin bütün faaliyetlerine katılıp elimden gelen yardımı da gösteren birisiyim. Şu anda diyaliz tedavisi görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde şu anda 4 parti var fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin tek yegane partisi, Türkiye milliyetçisi olan yegane parti AK Parti olduğu için ben de bu partiden, kendi partimden, 2001 yılından beri her seçimde görev aldığım AK Parti'den aday adayı oldum" ifadesini kullandı.

AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi Şule Boynueğri de aday adaylığı başvurusunu parti genel merkezinde yaptı. Boynueğri, "Vatanımız, milletimiz için gerekeni yapmak istiyoruz, elimizi taşın altına koymak istiyoruz" diye konuştu.

Haber Ara