Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Gençlik ve Spor Başkanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Başkanı Kılıç:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 02:12:45

Gençlik ve Spor Başkanı Kılıç:
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türk futbolunda kupa final müsabakalarından birini daha yaşadık. Kupayı, Galatasaray kazandı. Tüm futbolcuları tebrik ediyorum." dedi.

Kılıç, Antalya'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Kupası Final karşılaşmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kupayı kazanan Galatasaray'ı tebrik etti. Sarı-kırmızılı takımın Fenerbahçe karşısında güzel bir mücadele ortaya koyduğunu dile getiren Kılıç, "Bu anlamda Türk futbolunda kupa final müsabakalarından birini daha yaşadık. Kupayı, Galatasaray kazandı. Tüm futbolcuları tebrik ediyorum. Fenerbahçe'yi de oyunlarından dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ali Dürüst de güzel bir final olduğunu ifade ederek, seyircilerin takımlarını güzel bir şekilde desteklediğini söyledi. Karşılaşmanın Antalya için de bir şenlik olduğunu aktaran Dürüst, "Sonunda bir takım kazanacaktı. Kazanan Galatasaray oldu. Kupayı da onlar aldı." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçeli oyuncuların seremoniye niye çıkmadığını bilmediğini aktaran Dürüst, "Kupa töreni yapmamız lazımdı. Madalyalar hazırdı. Fenerbahçe'nin katılmaması kendi tercihleriydi." dedi.

- "Kupa taraftarlarımıza armağan"

"Allah'a şükür bugün kupayı aldık. UEFA'ya cezamızı ödedik." diye konuşan Galatasaraylı oyuncu Umut Bulut ise şunları söyledi:

"Çok kötü bir sezon geçirdik. Taraftarımızı üzdük. En azından aldığımız bu kupa taraftarlarımıza armağan olsun. İnşallah önümüzdeki sezon Galatasaray'a yakışır bir şekilde temsil edeceğiz. Takım halinde kötü performans sergiledik. Bu durum beni de etkiledi. İstediğim oyunu sergileyemedim. İnşallah önümüzdeki sezon daha iyi olacağım. Kupayı taraftarımıza armağan ediyorum. Onlar her zaman haklıdır. Onları tebrik ediyorum. Bugün bizi çok güzel bir şekilde karşıladılar. Bu sene iyi bir sezon geçirmedik. Onları üzdük."

Sarı-kırmızılı oyuncu Sinan Gümüş de bu sezon iyi oyun oynamadıklarını dile getirerek, "Türkiye kupası finali bizim için çok önemliydi. Maç sonrası soyunma odasında çok fazla sevindik. Bu galibiyet tabii ki taraftarımıza armağan olsun. Onlar bizi bugün inanılmaz desteklediler."yorumunu yaptı.

Milli takıma çağrılması konusunda soruları cevapsız bırakan genç oyuncu Sinan Gümüş, 3 aylık sakatlıktan çıktığını ve bu performansı kimsenin kendisinden beklemediğini ifade etti. Gümüş, "İyi bir çıkış yakaladım. İnşallah bu performans önümüzdeki sezon da benim için böyle iyi geçer." dedi.

Haber Ara