Dolar

32,5646

Euro

34,7094

Altın

2.492,06

Bist

9.524,59

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 15:04:50

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kulüpler Yasası ile ilgili bir taslak çalışması bulunduğunu belirterek, "Bana bu hafta içinde inşallah gösterecekler, bir taslak bitti. Yeni bir taslak" dedi.

Samsun'da medya temsilcileri ile bir kafede bir araya gelen Bakan Kılıç, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Futbolda şike davası" ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Kılıç, şunları söyledi:

"Devam eden bir yargılama süreciyle ilgili benim herhangi bir şekilde bir şey söylemem doğru olmaz. Çünkü gerçekten burada devam eden bir yargı süreci var. Bununla ilgili herhangi bir şekilde bir şey dile getirmemin doğru olmayacağını düşünüyorum. Çünkü farklı noktalara çekenler olabilir, farklı anlaşılmalar olabilir. Onun için o noktada süreç bitsin, ondan sonra biz de bu konu hakkındaki fikirlerimizi ortaya koyarız."

- "Kulüpler Birliği Yasası yeni taslağı bitti"

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor arasında 28 Eylül'de yapılan maçın ardından canlı yayına katılarak hatalı kararlarından dolayı özür dileyen, iki gün sonra da hakemliği bıraktığını açıklayan Deniz Çoban'la ilgili değerlendirmede bulunan Kılıç, Çoban'ın kararının kişisel olduğunu vurguladı.

"Bildiğim kadarıyla ilk kez yaşanan bir şey. Daha önce bunun bir örneği olmadı diye biliyorum" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Canlı yayına kadar gelip orada birtakım şeyleri dile getirmek, evet o farklıydı. Canlı yayına gelip orada resmen canlı yayın içerisinde, bu ilk kez yaşandı. O anlamda herhalde kişisel bir düşüncedir. Hakemlerimizle ilgili yapılan bir toplantıda da dile getirdim. Hata yapmak, istem dışı bir şey. Kasıt olduğu zaman o başka bir şey. Kasıtlı olarak gelip de siz yanlış bir karar verdiyseniz, bu hata değildir zaten. O başka bir şey ama burada kişisel bir tercihin ortaya konulması, orada hakemimizin yaşadığı şeyi tabi bilemiyorum şu anda ama herkesin de şunu bilmesi lazım; Kulüp başkanlarımızın, kulüp yöneticilerimizin yaptığı açıklamalara dikkat etmesi gerekir. Yani hata ile ilgili bir konu herkesin, her takımın başına gelebilir. Dünya kupasında neler görüyoruz. Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen kişi eliyle aldı gol attı, dünya kupasına el attı. Hakem görmedi. Hatalar başka yerlerde yaşanmıyor mu, yaşanıyor. Onun için birazcık da insani açıdan bu işlere bakmak lazım."

Kulüpler Birliği Yasası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıç, "Bunu ilk kez Samsun'da açıklıyorum, Kulüpler yasamız var biliyorsunuz, bir taslak çalışması, onu yeniden ele almıştık. Bana bu hafta içinde inşallah gösterecekler, bir taslak bitti. Yeni bir taslak. Bakalım oradan nasıl yürüyeceğiz? Belki bu işlerin de biraz yoluna girmesini sağlayabilecek unsurları orada hayata geçirebileceğiz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, Suriye'de evinden barkından edilen 2 milyonu geçen misafire kapıların açıldığını vurgulayarak, Türkiye'nin bölgesel anlamda büyük işler yaptığını ancak hassas bir dönemden geçtiğini dile getirdi.

- Çözüm süreci

"Türkiye'deki bazı terör olaylarıyla ilgili üzülerek ifade ediyorum ki kimileri hem hükümetimizi ve hem Cumhurbaşkanımızı bu noktada itham ediyorlar, suçluyorlar" diyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Yurt dışında gidip bunları anlatıyorlar, kendi açılarından, fakat şunu iyi analiz etmek gerekir. Burada sizler gazetecisiniz ve haberlerle ilgili iyi analiz yapmanız gerekir. Yaşanan süreci iyi analiz etmemiz gerekir. Türkiye Cumhuriyeti'nde son 30 yıl içinde yaşanan bir sıkıntıyı çözmek için ve bu sıkıntıdan kurtarmak için o zaman Başbakan olan şimdi Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu duruşu ve cesareti ki o zaman hatırlayın, hiç kimse böyle bir girişim yapabilecek bırakın cesareti göstermeyi, bunun uçlarını bile konuşamıyordu ama sayın Cumhurbaşkanımız o zaman dedi ki; 'Bu sorunu çözmek için bu adımları atmamız gerekiyor'. Bu adımları attık ama karşılığında yapılan, özellikle 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrası ortaya konulan söylemler ve ondan sonra harekete geçirilen eylemler bizi çok farklı bir noktaya getirdi.

Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran öncesi yaptığı ""Biz sorun çözme noktasındaki ve belli noktalardaki süreçlerin devamı konusunda irademizi ortaya koyuyoruz ama bu tek taraflı olmaz" sözlerini hatırlatarak, "Fakat güvenlik güçlerimizle ilgili ortaya konulan eylemlerden sonra hem askerimiz hem polisimiz şehit edilirken, alçakça, haince şehit edilirken bir hükümetin, bir yönetimin bunu sineye çekmesi, milletin adına kenardan seyretmesi mümkün olur mu? Mümkün değil. Bunun cevabının da misliyle verilmesi gerekir. Biz bu cevabı verdik, vermeye devam ediyoruz. Hükumet olarak belli noktalarda sorumluluk alarak ve elimizi taşın altına koyarak birtakım adımlar attık ama bunun karşılığı da gelmezse o zaman biz de hükümet olmanın ve sorumluluk taşımanın gereğini yaparız" diye konuştu.

Kılıç, Samsun gündemiyle ilgili yaptığı değerlendirmede de kentteki spor yatırımlarının devam ettiğini, sadece Samsun'da değil, Türkiye'de gençlik adına yatırımların sürdüğünü, bakanlık olarak spora her yıl 250 milyon liranın üzerinde kaynak ayırdıklarına dikkati çekti.

Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın eşi Eda Kılıç da katıldı.

Haber Ara