Dolar

32,5871

Euro

34,8408

Altın

2.508,21

Bist

9.693,46

Genç tutuklu ve hükümlülerden tiyatro oyunu

Genç tutuklu ve hükümlülerden tiyatro oyunu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 20:55:16

Genç tutuklu ve hükümlülerden tiyatro oyunu
Sincan "T" Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki genç tutuklu ve hükümlülerce, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunu sahnelendi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Kapılar Kapanmasın Projesi" kapsamında, genç tutuklu ve hükümlüler tarafından "Selçuklu'dan Cumhuriyet'e öğretmene verilen değer" adlı drama-tiyatro sahneye konuldu.

Gösteri öncesi bir konuşma yapan Sincan "T" Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdullah Gürbüz, proje kapsamında 12 branşta etkinlikler düzenlediklerini, 340 tutuklu ve hükümlünün bu etkinliklere dahil olduğunu ifade etti.

Projenin, genç tutuklu ve hükümlülerin gelişimine katkı sağladığını vurgulayan Gürbüz, "Proje hayata geçirilmeden önceki dönemle karşılaştırdığımızda, gençlerin birbirleriyle barışık, toplum içinde kendilerini rahatça ifade edebilen ve sosyal bireyler olma yolunda önemli mesafeler katettiğini görüyoruz. Tutuklu ve hükümlü arkadaşlarımızın gerek mesleki, gerek sosyal yönden topluma kazandırılmaları yalnız bizim değil, tüm kurumların sorumluluğundadır" dedi.

Oyunda rol alan tutuklu ve hükümlü gençlerin eğitmeni Meltem Elmacı da öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, icra edileceği yerin sadece okul olmadığını, bunun bazen bir sokak, bazen de bir cezaevi olabileceğini belirtti.

Genç tutuklu ve hükümlüleri kardeşi, çocuğu gibi gördüğünü belirten Elmacı, onlarla bir aile gibi olduklarını da dile getirdi.

Haber Ara