Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Genç Türkiye Zirvesi

Genç Türkiye Zirvesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 17:49:45

Genç Türkiye Zirvesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin bölgesinde ve küresel çerçevede çok önemli bir rol ifade ettiğini bildirdi.

Albayrak, Genç Türkiye Zirvesi'nde, salondaki gençlere, son 100 yüzyılın en kritik döneminden geçildiği bu günlerde en önemli nesil olduklarının farkında olmaları gerektiğini söyledi.

Her neslin, özellikle de toplumun temel dinamiğini oluşturan gençlerin bir hikayesi olduğunu aktaran Albayrak, "Son 100 yüzyılın en önemli genç nesli sizsiniz" dedi.

Albayrak, 21. yüzyılın başlaması ile birlikte dünyadaki ekonomik ve siyasi konjonktürün başka bir yere doğru gittiğini, bunun farkında olunması gerektiğini dile getirdi.

"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma" sözünü anımsatan Albayrak, doğru ve sahih bilginin öneminden bahsetti.

Albayrak, bilgiye ulaşımın kolaylaşmasının beraberinde doğru ve yanlış bilginin ayrışması zorluğunu getirdiğine işaret ederek, "Ulaşmaya çalıştığınız bilginin doğruluğundan emin olarak fikir sahibi olacağız" dedi.

Türkiye'nin bölgesinde ve küresel çerçevede çok önemli bir rol ifade ettiğini vurgulayan Albayrak, ülkenin son 12-13 yılda muazzam bir başarı hikayesi ortaya koyduğunun altını çizdi.

Albayrak, iktidarları döneminde bütçede en büyük payı savunma yerine eğitime aktararak, Türkiye'yi bilgi çağında rekabetçi çağa taşımak için çok önemli adımlar attıklarını, bunun meyvesinin daha sonra alınacağını anlattı.

(Sürecek)

Haber Ara