Dolar

32,5180

Euro

34,6240

Altın

2.490,54

Bist

9.548,09

Genç çiftçilere hibe desteği verilmeye başlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' programı kapsamında hibe almaya hak kazanan çiftçilere hayvanları teslim edilmeye başlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 17:07:46

Genç çiftçilere hibe desteği verilmeye başlandı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" programı kapsamında hibe almaya hak kazanan çiftçilere hayvanları teslim edilmeye başlandı.

Siverek ilçesinde projeye başvuran ve hibe almaya hak kazanan 49 çiftçiye hayvanları teslim edilmeye başlandı. Mersin'den getirilen 40 keçi Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerince hibe almaya hak kazanan genç çiftçi Musa İriz'e teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan proje sorumlusu Veteriner Ali Şen, ilçe genelinde 49 çiftçiye hayvan dağıtılacağını söyledi. Şen, "İlk etapta küçükbaş hayvanları hak sahiplerine teslim ediyoruz. İlçe genelinde hibe destek kredisi kabul edilen 49 çiftçiden 31'i hayvancılık, 18 kişiye ise tavukçuluk, seracılık ve arıcılık başvurusunda bulunulmuştu. Hibe desteklerinin ilkini teslim ettik kişi başına 30 bin lira destek sağlanıyor, bu gün 40 keçiyi hak sahibine teslim ettik. Diğer hak sahiplerine önümüzdeki günlerde kendilerine teslim edeceğiz" dedi.

Çiftçi Musa İriz ise bir süre önce hibe desteği almak için başvuruda bulunduğunu belirterek, "Karacadağ Çıkrık mahallesinde oturuyorum. 40 hayvan hibesi almaya hak kazandım. Yapılan değerlendirme sonrası kazandığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Ahmet Sürücü isimli arıcı ise, "İnternet üzerinden genç çiftçilere yardım olacağını ve devletin genç çiftçilere yapacağı hibeyi duyarak başvuruda bulundum. 30 bin TL hibe alacağım. Bunu arıcılık için kullanacağım" diye konuştu.

Haber Ara