Dolar

32,4784

Euro

34,9489

Altın

2.435,96

Bist

9.716,77

Geleneksel Türk lezzetleri Makedonya'da

Geleneksel Türk lezzetleri Makedonya'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 17:55:04

Geleneksel Türk lezzetleri Makedonya'da
Simit, açma, poğaça, su böreği ve baklava gibi geleneksel Türk lezzetleri, Makedonyalılarla buluştu.

"Vitamin Simit" isimli "fırınkafe"nin başkent Üsküp'te açılan şubesinde vatandaşlar, ilk kez çay eşliğinde simit, açma, poğaça ve baklava gibi Türk lezzetlerini tatma imkanı buldu.

Daha önce Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da iki şube açan şirket, Balkanlar'daki üçüncü şubesini Üsküp'te açtı.

Açılışta konuşan Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Bünyamin Kutlu, Türk yatırımcıların Makedonya'da yatırım yapan yabancı yatırımcılar içinde ilk sırada olmasından gurur duyduğunu belirterek, Makedonya'da 50'nin üzerinde Türk yatırımcının bulunduğunu ifade etti.

Ülkedeki gerçekleşmiş ve taahhüt edilmiş Türk yatırımlarının toplamının 1 milyar avroyu aştığına işaret eden Kutlu, 10 bin kişinin üzerinde istihdam gerçekleştirildiğini vurguladı.

Makedonya'da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyleyen Kutlu, "Bu kafeyle birlikte daha az Anadolu hasreti çekeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Firma yetkilisi Burcu Uygur da yaklaşık 7 ay önce Bosna Hersek'te açtıkları ilk şubeyle bu yolculuğa başladıklarını belirterek, Saraybosna'da açtıkları iki şubenin ardından Balkanlar'ın esasında bir Türk geleneği olan simide çok yabancı olmadığının farkına vardıkları, bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Uygur, Üsküp'ün ardından Belgrad, Zagreb ve Viyana'da da şubeler açmayı planladıklarını ifade etti.

Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Eyüp Kahveci ise açılan "fırınkafenin" Türk kültürünü Makedonya ile kaynaşmasını sağlayan önemli bir yatırım olduğunu kaydetti.

Üsküplüler, ilk kez tatma imkanı buldukları simit, açma ve poğaçalara yoğun ilgi gösterdi.

Haber Ara