Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

GBC'den Valiye ziyaret

Gaziantep Basın Cemiyeti Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı Makamında ziyaret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 17:54:23

GBC'den Valiye ziyaret
Gaziantep Basın Cemiyeti Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı Makamında ziyaret etti.

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ve cemiyet üyeleri Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret ederek, Gaziantep'te çalışan Suriyeli Gazetecilerin durumu ile ilgili istişarelerde bulundu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Suriyeli Gazetecilere iftar verilip onların sorunlarıyla ilgilenen Gaziantep Basın Cemiyetine teşekkür ederek, bizim yapmakta geç kaldığımız adımı sizin attığınızı, bizde bu gazetecilerle bir araya gelmek istediklerini, bundan sonra bu konuyla ilgili üstümüze düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ise, Suriyeli gazetecilerle ilgili çalışmalarını anlatarak, 'Türk ve Suriyeli Gazeteciler Çalışma Gurubunu' kurmak istediklerini söyledi. Kurt, Suriyeli gazetecilerle karşılıklı iletişim içinde olduklarını belirtti.

KURT ÖNERDİ VALİ TALİMAT VERDİ

GBC başkanı Kurt, Valiye Suriyeli kamplardaki gözlemlerini ileterek, "Kamplarımız çok güzel, yaşam standardı olarak, Avrupa'ya örnek olacak kamplardır. Fakat benim kamp gezilerimde gördüğüm bir eksiklik var. Anı defteri, bu kamplara birçok üst düzey yetkili ziyaret ediyor. Fakat bu kamplardaki gözlemlerini aktaracağı bir yer yok. Mesela bir anı defterine duygu düşüncelerini aktarabilirler. Bu sayede yıllar sonra bu kamplar boşaltıldığında biz burayı ziyaret eden yetkililerin düşüncelerini görebileceğiz. Bunun üzerine Vali Yerlikaya GBC Başkanı Kurt'a katıldığını belirterek, hemen bunun uygulanması için talimat verdi.

"SADECE RESMİ DEĞİL HEP BERABER BAYRAMLAŞMA"

Bayramın sadece resmi olmaması gerektiğini söyleyen Vali Yerlikaya, "Bayramlar sadece resmi olmamalı, sivil vatandaşlarımız da bizlere katılmalıdır. Bunu için bu bayramda 1. Gün ikindi namazından sonra, hava serinler bizde ulu caminin karşısında hep beraber bayramımızı kutlayacağız" diye konuştu.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara