Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Gazze sınırında gerginlik

Gazze sınırında gerginlik

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 20:51:32

Gazze sınırında gerginlik
Gazze sınırında, İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan olaylarda 33 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine, Gazze şeridinin doğu ve kuzey sınırı boyunca İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında yaşanan olaylarda 33 Filistinlinin gerçek ve plastik mermilerle yaralandığını söyledi.

Kudra, Filistinlilerden 17'sinin Gazze'nin doğusu, 9'unun kuzey sınırı, 5'inin El-Berih Mülteci Kampı yakınları ve 2'sinin de Han Yunus'un doğusunda çıkan olaylarda yaralandığını belirtti.

Sağlık ekipleri de yaralılar arasında göğsünden gerçek mermiyle vurulan bir Filistinlinin bulunduğunu ve durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Gazze şeridinin İsrail sınırındaki bir çok noktası, cuma namazı sonrasında, yüzlerce Filistinli gösterici ile İsrail askerleri arasında yaşanan gerginliklere sahne oldu. İsrail askerleri, Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gaz ile gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti. Filistinli gençler de askerlere taşla karşılık verdi.

Yahudi yerleşimcilerin, İsrail güçlerinin korumasında Mescid-i Aksa'ya girme konusundaki ısrarı nedeniyle gerilimin arttığı bölgede, duruma tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında sık sık olaylar yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin saldırıları sonucu ekimden bu yana 100'den fazla Filistinlinin öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı belirtiliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara