Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Gazze'den Kudüs'e geçişler yasaklandı

İsrail, Şaron'un cenaze töreni sebebiyle Gazze'den namaz için Kudüs'e geçişleri yasakladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 14:52:13

Gazze'den Kudüs'e geçişler yasaklandı

İsrail'in, eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreni nedeniyle Gazze Şeridi'nden Mescid-i Aksa'ya namaz kılmaya gelen Filistinlilerin Kudüs ziyaretlerini iptal ettiği bildirildi.

Filistin Sivil İşler Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Mekadime, Peres'in cenaze törenini gerekçe gösteren İsrail makamlarının, Mescid-i Aksa'da namazlarını eda etmek üzere Kudüs kentine gelmek isteyen Gazzelilerin (yaklaşık 300 kişi) giriş izinlerini iptal ettiğini resmi olarak kendilerine ilettiğini belirtti.

İsrail tarafının, tören sırasında güvenlik önlemlerinin üst seviyede tutulacağı ve bu nedenle Gazze sakinlerinin Kudüs ziyaretlerine müsaade edilmeyeceğini aktardığını söyleyen Mekadime, Gazzeliler için söz konusu ziyaretlerin gelecek hafta yeniden başlayacağını ifade etti.

Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e girmek ve Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için önceden İsrail makamlarından izin belgesi alması gerekiyor. İsrail, yalnızca hastalar ve iş adamları ile yabancı pasaport taşıyanlara bu izni verirken, bazen de bayram gibi önemli günlerde 50 yaş üzeri Filistinlilerin Kudüs'e girişine müsaade ediyor.

İki hafta önce geçirdiği felç nedeniyle hastaneye kaldırılan Peres'in dün sabah hayatını kaybettiği bildirilmişti. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara