Dolar

32,4847

Euro

34,9497

Altın

2.439,52

Bist

9.716,77

'Gazze'de tek başına bir devlet kurulmayacak'

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 'Gazze'siz bir Filistin olmayacak, Gazze'de de tek başına bir devlet kurulmayacak' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 11:26:43

'Gazze'de tek başına bir devlet kurulmayacak'

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, tüm Filistinli liderleri, ayrılığın bitirilmesi ve ulusal birlik hükümetinin kurulması için ulusal çıkarlara öncelik vermeye ve sağduyuyla hareket etmeye çağırdıklarını belirtti.

Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde düzenlenen 28. Arap Birliği Zirvesi'nde konuşan Al Sani, İsrail'in yerleşim birimleri inşasının durdurulması, uluslararası meşruiyet kararlarının uygulanması ve 21. yüzyılda ırkçı ayrımcılık sistemi kurulmasını reddedilmesi konusunda, "Uluslararası toplum ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne baskı yapmak için" ciddi ortak bir çalışma gerçekleştirilmesini istedi.

Filistin halkına yönelik devam eden ihlallerini durdurması, Gazze'deki ablukayı kaldırması ve net temeller ile belli bir takvime dayanan ciddi müzakerelere girmesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini vurgulayan Al Sani, "İşgalin sona ermesi için temel dayanak, Filistin saflarının birleştirilmesidir. Egemenlik olmaksızın yetki konusunda yapılan anlaşmazlığının bir anlamı yok ve fayda sağlamaz" dedi.

Filistinli liderleri sağduyuyla hareket etmeye çalışıyoruz
"İsrail işgalinin gölgesinde, Gazze'siz bir Filistin olmayacak, Gazze'de de tek başına bir devlet kurulmayacak" diyen Al Sani, sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm Filistinli liderleri, ayrılığın bitirilmesi ve ulusal birlik hükümetinin kurulması için ulusal çıkarlara öncelik vermeye ve sağduyuyla hareket etmeye çağırıyoruz."

Suriye krizine de değinen Al Sani, BM Güvenlik Konseyi'nin ülke geneline "Acilen, güvenli ve engelsiz" insani yardım ulaştırılmasını öngören 2336 sayılı kararını uygulaması konusunda rejime baskı yapılması gerektiğini kaydetti.

Al Sani, Arap ülkelerini, sığınmacı durumunda bulunan Suriye halkına karşı insani görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Haber Ara