Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Gazze'de Refah Sınır Kapısı için gösteri

Filistinli öğrenci ve hastalar, Mısır tarafından kapatılan Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılması talebiyle Gazze Şeridi'nde gösteri düzenledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 15:45:17

Gazze'de Refah Sınır Kapısı için gösteri

Refah Sınır Kapısı'nda mahsur kalanlar komitesi tarafından Gazze kentinde düzenlenen gösteriye katılan onlarca öğrenci, hasta ve sınır kapısının kapalı olması nedeniyle bölgede mahsur kalan Arap vatandaşları, Mısır ve Filistin bayraklarıyla Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebinde bulunarak, "Siyasetle insanlığınızı da kaybetmeyin", "Biz öğrenciler olarak burslarımızı kaybetmek üzereyiz" ve "Bize Refah Sınır Kapısı'nı sürekli açık tutun" yazılı dövizler taşıdı.

Refah Sınır Kapısı'nda Mahsur Kalanlar Komitesi Başkanı Mecdi Ahmed, göstericiler adına yaptığı konuşmada, "Ocak ayından beri Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı sadece 3 gün açıldı. Bu nedenle Gazze Şeridi'ndeki tedaviye muhtaç hastalar, burslu öğrenciler ve çıkış yapmayı bekleyen Filistinliler zor durumda. Her insan için tüm uluslararası kanunların garantilediği seyahat hakkımızı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin yaşadığı sıkıntıların hafifletilmesi için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye Refah Sınır Kapısı'nı açma çağrısında bulunan Ahmed, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da milli görevini yerine getirerek, Mısır-Gazze arasındaki sınır kapısı krizini çözmesi talebinde bulundu.

Refah sınır kapısının açılmasını bekleyen birçok hasta vefat etti

Hamas ve Fetih hareketlerine de Filistin halkının sorunlarının hafifletilmesi yolunda uzlaşı anlaşmasını tamamlamaları çağrısı yapan Ahmed, "Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını bekleyen birçok hasta vefat etti. İnsanlık adına kapıyı açmanızı diliyoruz." dedi.

Haber Ara