Dolar

32,5023

Euro

34,5854

Altın

2.496,45

Bist

9.548,09

Gazze'de İsrail karşıtı gösteri

Gazze'de İsrail karşıtı gösteri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 07:40:17

Gazze'de İsrail karşıtı gösteri
Gazze'deki Filistinli gruplar, İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik ihlalleri ve cinayetlerine karşı gösteri düzenledi.

Gösteriye, Hamas ve İslami Cihad'ın yanı sıra Halk Direniş Komiteleri, Halk Direnişi, Yıldırım Güçleri, El-Ahrar Hareketi, Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığı ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi gibi gruplar katıldı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Büro Üyesi Cemil Muzhir, gösteride yaptığı konuşmada, Filistin güvenlik birimlerinin, İsrail ile güvenlik koordinesi yapmak yerine İsrail'in Batı Şeria'da sürekli işlediği cinayet ve ihlallere karşı ayaklanması ve Filistinlilerle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Filistin halkının "tek yumruk" olduğunu ve ihlallere karşı susmasının mümkün olmadığını dile getiren Muzhir, Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinlilere İsrail'in kutsallara yönelik ihlalleri ve cinayetlerine karşı koymaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan her türlü sorunu görüşmek ve halkın direnişini ele almak için FKÖ'nün geçici yönetimini toplamasını talep eden Muzhir, İsrailli Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik muhtemel saldırı girişimlerine karşı koymak için Batı Şeria'nın tüm kentlerinde halk komiteleri oluşturmanın zorunlu olduğunu vurguladı.

Batı Şeria'daki kentler ve Kudüs'ün çeşitli mahalleleri bir süredir İsrail askerleri ile Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlara tepki gösteren Filistinli gençler arasında çıkan olaylara sahne oluyor.

İsrail ile Filistin arasında imzalanan 1993 Oslo ve 1995'teki Taba anlaşmalarına göre, güvenlik koordinasyonu, İsrail'le karşılıklı bilgi paylaşımını öngörüyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, daha önce birçok kez güvenlik koordinasyonuna bağlı olduklarını açıklamıştı.

Haber Ara