Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Gazze’de İnsanlık krizde

İsrail’in Gazze’ye son saldırısının ardınan bir buçuk yıl geçti. BM’ye göre Gazze’deki insani kriz temiz su kaynakların azlığı, enerji sıkıntısı ve yüksek işsizlik oranı giderek büyümeye devam ediyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 17:28:34

Gazze’de İnsanlık krizde

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

BM'nin İşgal Altındaki Filistin Bölgeleri İnsan Hakları Koordinasyon Ofisi'nin Filistin yönetimi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmada işgal altındaki Filistin bölgelerindeki acil yardım ihtiyacının 571 milyon dolar olduğu açıklandı.

İnsani Müdahale Planı çerçevesinde 63 BM temsilcisi ve 144 sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen programlara uluslararası bağışçıların katkılarıyla yürütülen yardımlarla 1.6 milyon Filistinlinin acil eğitim, yiyecek, barınma, temiz su ve korunma ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor.

İnsan Hakları Koordinasyon Ofisi müdürü David Carden “İşgal altındaki Filistin bölgesinde yürütülen insani faaliyet, dünyanın diğer yerlerinde yürütülen faaliyetlerden tamamen farklı. Yaklaşık 50 yıldır süren İsrail işgalinin izlerini taşıyor” açıklamasında bulundu.
Yapılacak yardımların öncelikle Gazze'de bulunan 1.2 milyonluk Filistinliye ulaştırılması hedefleniyor. Yardımların 300 milyon dolarlık en büyük kısmı, yüzde 46'sı çocuk olan 1.6 milyonluk Filistinlinin yiyecek ihtiyaçlarının karşılanmasına ayrılacak.

İsrail işgali altındaki Filistinlilerin 1.7 milyonunun temiz suya erişimi yok. 1.5 milyon Filistinli ise doğal ya da insan eliyle oluşturulmuş felaketlerden dolayı yerlerinden edilmiş ve bir barınağa ihtiyaç duyuyor.

Aslı Al Jazeera'da yayınlanan makale Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye çevrilmiştir.

 

Haber Ara