Dolar

32,5624

Euro

34,8989

Altın

2.432,18

Bist

9.645,02

Ganfuda halkı Erdoğan'a selsendi: Mazlumların Başkanına geldik

Libya’da yaklaşık 3 yıldır süren çatışmalardan en çok zararı halk gördü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-17 00:19:24

Ganfuda halkı Erdoğan'a selsendi: Mazlumların Başkanına geldik

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Ganfude Bingazi'nin varoşlarındaki bir mahalle… Darbeci Halife Haftar ve buna karşı mücadele eden devrimciler arasında kalmış bir bölge. Bölgeyi kuşatma altına alan Haftar güçleri içeriye her türlü giriş ve çıkışı yasaklamış. Sivillerin çatışma bölgesinden çıkmalarına izin verilmediği gibi temel ihtiyaç malzemelerinin de bölgeye girişine izin verilmiyor.

Kendisine karşı savaşanlarla mücadele ettiğini söyleyen Haftar güçleri her gün sivil ayrımı yapmadan Ganfuda'yi uçaklarla bombalıyor. Bombalamalardan en çok zararı ise çocuklar görüyor.

xphoto1l5ir0nhxht2oh1.jpg.pagespeed.ic.ncIk58peYk

"SİVİLLER ÇIKSIN BİZ ÖLELİM"

Bingazi'deki Meclis Şura üyeleri Ganfuda'daki insani dramı duyurmak için ülkemize ziyarete geldiler. Bölgedeki krizin Halep'ten ağır olduğunu belirten Bingazi meclis Şura üyesi Muhammed Ali Magrus şunları söyledi “Ganfuda'da bulunan devrimciler sivillerin acilen bölgeden çıkarılmalıdır. Haftar tarafı sivillerin boşaltılmasında silahlı unsurlarında çıkmasından korkuyormuş. Yeter ki siviler çıksın muhalifler çıkmayacak hatta savaşta yaralananlarda çıkarılmasın sadece kadın, çocuk ve yaşlılar çıkarılsın yeter. Ganfuda'daki muhalifler bunun için ölüme razılar.”

aleppo-may

"MAZLUMLARIN BAŞKANINA GELDİK"

Magrus Türkiye'ye gelme sebebini ise şöyle açıkladı:

Bizler Türkiye'ye geldik. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arakan'a, Somali'ye giderek sahipsizlerin sesi oldu. Aynı şekilde Suriye halkı içinde yaptığı fedakârlık ve mücadeleyi biliyoruz. Onun bu fedakârlıkları onun ümmet için uğraştığını mazlumların başkanı olduğunu gördük. Bu sebeple bizler Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına değil Mazlumların Başkanına Ganfude konusunda yardım talebinden bulunmak istedik. Sayın Cumhurbaşkanım lütfen Ganfuda konusunda bizlere yardım edin.”

yy134

 

 

Haber Ara