Dolar

32,4874

Euro

34,6230

Altın

2.474,15

Bist

9.534,08

Galatasaray'dan güzel prova

Galatasaray'dan güzel prova

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-02 22:21:09

Galatasaray'dan güzel prova
Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İtalya Serie A takımlarından Inter ile yaptığı özel maçı 1-0 kazandı.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı Wesley Sneijder'in 54. dakikadaki golüyle 1-0 önde tamamlayan sarı-kırmızılılar, böylece yeni sezon öncesi 6. ve son hazırlık maçından galibiyetle ayrıldı.

Inter'i 1-0 ile geçen "Cim-Bom", önceki 5 müsabakada Çek Cumhuriyeti takımı Vysocina Jihlava'yı 2-1, Avusturya ekibi Josko Ried'i 3-2, İspanyol temsilcisi Celta Vigo'yu 2-1 yenmiş, Fransa takımı Nice'e ise 4-0 mağlup olmuştu. Sarı-kırmızılıların İtalya'nın Udinese takımıyla yaptığı maç ise taraftarların sebep olduğu tribün olayları gerekçesiyle tamamlanamamıştı.

Sarı-kırmızılılar, 8 Ağustos Cumartesi günü TFF Süper Kupa maçında Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda Bursasspor ile karşı karşıya gelecek.

- Sneijder kaldığı yerden

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, gollerine kaldığı devam ediyor.

Sarı-kırmızılı takımın kazandığı çifte kupada önemli pay sahibi olan Sneijder, karşılaşmada eşitliği bozan golü kaydetti. Müsabakanın 54. dakikasında eski takımının filelerini havalandıran yıldız oyuncu, gollerine geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor.

- Serkan Çınar, iki golü iptal etti

Karşılaşmayı yöneten Türk hakem Serkan Çıkar, Galatasaray'ın 2 golünü iptal etti

Mücadelenin 9. dakikasında Burak Yılmaz'ın attığı gol pozisyonun yıldız golcünün elle oynadığı gerekçesiyle iptal kararı veren Çınar, 17. dakikada da Yasin Öztekin'in attığı golü öncesinde Burak Yılmaz'ın ceza alanı dışında rakibine faul yaptığı gerekçesiyle ağlara giden topu geçersiz saydı.

- Muslera çılgına döndü

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, kendisine sert müdahalede bulunan Liana Hernanes'e çok sinirlendi.

Hernanes, mücadelenin 68. dakikasında savunma arkasına atılan topu kontrol eden Muslera'ya sert bir müdahalede bulundu. Bunun üzerine sinirlenen Muslera, önce oyuncuya sonra da hakem Serkan Çınar'a tepki gösterdi. Deneyimli file bekçisi, elindeki topu sahaya fırlattı.

Yaşanan pozisyon sonrasında hakem Serkan Çınar, Hernanes'e sarı kart gösterdi.

- Rodriguez, ilk kez sahada

Galatasaray'ın yeni transferi Jose Rodriguez, sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıktı.

İspanya'nın Real Madrid kulübünden 4 yıllığına transfer edilen genç orta saha oyuncusu, yedeklerde başladığı maçın 72. dakikasında Selçuk İnan'ın yerine oyuna dahil oldu.

- Yasin'in kafası açıldı

Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin'in başında açılma meydana geldi.

Müsabakanın 30. dakikasında sakatlanan milli futbolcuya sağlık ekibi tarafından müdahale edilirken, sarı-kırmızılı oyuncu maça başı sarılı bir şekilde devam etti.

- Olcan sol beke, Podolski forvete

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maç içinde birçok taktik değişiklik yaptı.

Genç teknik adam, müsabakanın 59. dakikasında 4 değişiklik birden yaparak, Burak Yılmaz, Sabri Sarıoğlu, Alex Telles, Yasin Öztekin'i oyundan aldı ve yerlerine Sinan Gümüş, Lionel Carole, Tarık Çamdal, Olcan Adın'ı sahaya sürdü.

Hamzaoğlu, bu değişiklikle Olcan Adın'ı sol beke koyarak önüne yeni transfer Carole'u yerleştirdi. Sinan sağ açık oynarken Podolski de Burak Yılmaz'ın yerine en uca geçti.

- Muslera, 90 dakika sahada kalan tek isim

Uruguaylı kaleci Muslera, Inter maçında 90 dakika sahada kalan tek Galatasaraylı oyuncu oldu.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmaya başladığı ilk 11'i bir oyuncu haricinde tamamiyle değiştirdi. Genç teknik adam, sadece kaleci Muslera'yı 90 dakika sahada tuttu.

- Sercan Yıldırım'a ıslıklı tepki

Galatasaraylı taraftarlar, Sercan Yıldırım'ı ıslıkla protesto etti.

Taraftarlar, karşılaşmaya yedekler arasında başlayan ve 81. dakikada Chedjou'nun yerine oyuna giren Sercan'ı ıslıkla tepki gösterdi.

Sercan, son iki senede Sivasspor, Bursaspor ve Şanlıurfaspor'da kiralık oynamıştı. Sarı-kırmızılı futbolcu, geçen sezon Balıkesirspor forması altında Galatasaray'a lig maçında gol atmıştı.

Haber Ara