Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Galatasaray'a FIFA'dan Grosskreutz için olumsuz cevap

Galatasaray'a FIFA'dan Grosskreutz için olumsuz cevap

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 19:30:53

Galatasaray'a FIFA'dan Grosskreutz için olumsuz cevap
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Galatasaray'ın Alman ekibi Borussia Dortmund'tan kadrosuna kattığı Kevin Grosskreutz'a, zamanında Transfer Eşleştirme Sistemi'ne (TMS) kaydının yapılmadığı gerekçesiyle lisans hakkı vermedi.

Alınan bilgiye göre, FIFA tarafından yapılan teknik incelemenin ardından, Kevin Grosskreutz'un TMS'ye geçerli süre içinde kaydının yapılmadığına karar verildi ve oyuncuya devre arası transfer dönemine kadar lisans hakkı tanınmadı.

FIFA tarafından alınan kararın, Galatasaray ve Borussia Dortmund kulüpleri ile hem Türkiye hem de Almanya futbol federasyonlarına bildirildiği öğrenildi.

Galatasaray Kulübü, oyuncunun sisteme geçerli süre içinde kaydedildiği ancak yaşanan yoğunluk sebebiyle işlemin sonuçlanmasının transfer döneminin tamamlanmasından saniyeler sonra gerçekleştiği yönünde bir açıklamada bulunup, transferin onaylanması için FIFA tarafından gerçekleştirilecek teknik incelemenin bekleneceğini belirtmişti.

- Grosskreutz ocak ayını bekleyecek

Galatasaray, bonservisi için Borussia Dortmund'a 1,5 milyon avro bonservis ödediği ve 3 yıllık mukavele imzaladığı Kevin Grosskreutz'u oynatabilmek için 2016 yılı ocak ayını bekleyecek.

Sarı-kırmızılı kulüp, sözleşme imzaladığı ancak Transfer Eşleştirme Sistemi'ne geç kayıt yaptığı için oynatma şansını kaçırdığı oyuncuya, 5 Ocak-1 Şubat tarihleri arasındaki ikinci transfer ve tescil dönemi içinde lisans çıkartıp, forma giydirebilecek.

Haber Ara