Dolar

32,5634

Euro

34,8628

Altın

2.431,18

Bist

9.645,02

G20 Toplantıları

G20 Toplantıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 15:07:00

G20 Toplantıları
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün iki önemli konuyu tartışmak için toplandıklarını, bunların istihdamsız büyüme ve eşitsizliğin artması olduğunu belirterek, "Ben umuyorum ki buradaki mülahazalar, bizleri faydalı sonuçlara götürecektir" dedi.

Yılmaz, G20 Toplantıları kapsamında Sheraton Otel'de gerçekleştirilen Hazine ve Çalışma Bakanları Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Daha önce Kalkınma Bakanı olduğunu hatırlatan Yılmaz, şu an ekonomik ve mali işlerden sorumlu Başbakan Yardımcısı görevini yürüttüğünü ifade etti. Her zaman Türkiye'nin ekonomik ve finansal yönetiminin bir parçası olduğunu dile getiren Yılmaz, "Umuyorum ki bu seçkin platformda verimli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu toplantının sonuçlarının, Antalya'daki Liderler Zirvesi'ne çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün iki önemli konuyu tartışmak için toplandık. Bu iki konunun ekonomik ve sosyal sonuçları çok önemlidir. Bunlar istihdamsız büyüme ve eşitsizliğin artması. Her iki konunun da hem maliye hem de çalışma bakanlarının iş akışlarıyla alakası var. Dolayısıyla bu ortak toplantıyı yapmak çok önemli. Ben umuyorum ki buradaki mülahazalar, bizleri faydalı sonuçlara götürecektir. Önümüzde ağır bir gündem var. Sosyal ortaklarımız olan B20 ve L20'nin sunumlarıyla toplantıya başlayacağız."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Haber Ara