Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Füze bataryaları sınırına konuşlandı

Suriye sınırına son iki günde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Ankara’dan yola çıkan çok sayıda top ve füze bataryası taşıyan askeri konvoy Suriye sınırındaki Kilis’e ulaştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 10:28:19

Füze bataryaları sınırına konuşlandı

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, dün sınır boyundaki birlikleri denetleyip bilgi aldı

Ankara Füze ve Topçu Okulu'nda bulunan çok sayıda top ve füze bataryası ile askeri mühimmat, Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi ve Öncüpınar Sınır Karakolu'na sevk edildi. Top ve füze bataryaları ile askeri teçhizat ve mühimmatın bulunduğu konvoy dün Suriye sınırındaki Kilis'e geldi.

TSK, Suriye sınırındaki güvenlik önlemlerini artırırken, dün sabah saatlerinde de Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı bölgeye gitti. Aksakallı, Mürşitpınar, Oğuzeli, Kilis ve Karkamış sınırındaki Bordo Bereliler olarak bilinen Özel Kuvvetler personelini denetleyeceği ve Kilis sınırına henüz yeni konuşlanan Tunceli 4'üncü Komando Tugayı'na bağlı komando taburu ve diğer askeri birliklerden de ayrıca bilgi alacağı öğrenildi. Öte yandan TSK'nın, Suriye sınırındaki askeri birlik komutanlarını ve Suriye'ye olası bir sınır ötesi harekâtta görevlendirilecek komando tugaylarının komutanlarını gelecek hafta karargâhta yapacağı toplantıya çağırdığı belirtildi. Toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın stratejik ihtiyatları olan Bolu ve Kayseri Dağ Komando Tugayları komutanlarının da hazır bulunacağı belirtildi.

Süleyman Şah operasyonunda görev yapan Şanlıurfa'da konuşlu “Özel Kuvvet” Bordo Bereliler'in de harekât planında olmaları bekleniyor. Kayseri Dağ Komando Tugayı'na bağlı bir komando taburunun da ilerleyen haftalarda Türkiye-Suriye sınırındaki sınır karakollarına konuşlanacağı öğrenildi.

TOP VE FÜZELERİN MENZİLİ 40 KM

Sıcak bölgeye sevk edilen ağır silahlar arasında Türk yapımı Fırtına topları ve çok namlulu roketatar da bulunuyor. T-155 Fırtına obüsleri, 40 kilometre mesafeye etkili atış yapabiliyor ve 5 kişilik personel tarafından kullanılıyor. 1 dakika içerisinde 8 atış yapabilen Fırtına obüsleri, halen PKK ile mücadele ve Suriye'den Türkiye'ye yapılan atışlara karşılık verilmesinde etkin şekilde kullanılıyor. ROKETSAN'ın ürettiği T 122 Çok Namlulu Roketatar ise 40 roketi 80 saniye içinde 40 kilometre mesafeye atabiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara