Dolar

32,5770

Euro

34,9051

Altın

2.439,54

Bist

9.645,02

'Fuat Avni hesabı ABD'den kontrol ediliyor'

Emniyetin, yaptığı çalışmalar sonucu Fuat Avni hesabının ABD'den kontrol ettiği tespitinde bulunduğu belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 08:21:33

'Fuat Avni hesabı ABD'den kontrol ediliyor'

'Fuat Avni' adlı Twitter hesabıyla ilgili çalışmalarını derinleştiren polisin hesabın, ABD'den kullanıldığını saptadığı ileri sürüldü. Hesabı kullanan 3 editörden ikisinin Said Sefa ile Aydoğan Vatandaş oldukları belirtildi

Ajanslarda yer alan bilgide; 'Fuat Avni' adlı Twitter hesabını deşifre etmek için 1.5 yıldır teknik takip yürüten İstanbul Organize Suçlar Şubesi önemli tespitlerde bulundu. 

Hebertürk'ün aktardığına göre, polis, hesabın ilk olarak ‘msaidsolak' ismiyle kurulduğunu belirledi. Türkiye'de sadece bir tane Muhammed Said Solak ismiyle açılmış hesap olduğu saptandı. Solak'ın, mahkeme kararıyla ismini Said Sefa olarak değiştiren gazeteci olduğu ortaya çıktı. Said Sefa'nın, ‘Aşksız Kalmış Şiirler' isimli kitabına ulaşıldı. Polis, hesabı Van'da açan Sefa'nın uslubu ve kullandığı kelimelerle ilgili uzmanlara inceleme yaptırdı. Uzmanlar, Fuatavni hesabındaki dilin, Sefa'nın kitabındaki uslupla örtüştüğünü belirledi. T

HESAP SONRADAN FUAT AVNİ DİYE DEĞİŞTİRİLDİ

Polise göre süreç şöyle işledi: Kısa sürede fenomen haline gelen hesap, 'FETÖ/PDY' yöneticilerinin ilgisini çekti. Yüz binlerce kişiye ulaşan hesap, örgütün yayın organı haline dönüştü. Örgütle bağı olduğu öne sürülen ve yurtdışında olduğu değerlendirilen Said Sefa, hesabı Aydoğan Vatandaş'a devretti. Vatandaş, geçen hafta bir AVM'den hesaba giriş yaptı. Polis operasyon yaptı ama Vatandaş kaçmayı başardı. Vatandaş'ı, İstihbarat Şubesi'ndeki polislerin uyardığı öne sürüldü. Vatandaş'ın ‘Metal Fırtına' isimli kitabındaki dille ‘Fuat Avni' hesabındaki dilin örtüştüğü de belirlendi.

ÜÇÜNCÜ EDİTÖR DEVREDE

Polise göre, Vatandaş'ın ardından Fuat Avni hesabı üçüncü bir editöre devredildi. Üçüncü editörün dili, uslubu ise diğer ikisinden farklı. Son paylaşımlar, hesaba, Türkiye ile büyük saat farkı olan bir ülkeden giriş yapıldığını da ortaya koydu. 

Polisin tespitine göre şu an Fuat avni hesabı, ABD'den kontrol ediliyor ve bilgi havuzuna gelen veriler servis ediliyor.

İstanbul'da hafta sonu internet sitelerine yönelik yapılan ‘Fuat avni' operasyonunda 31 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden M.S.K. ile Aktif Haber internet sitesinde çalışan Y. Y. tutuklanmıştı. Gözaltına alınıp serbest kalan haber sitesi çalışanları ifadelerinde Said Sefa'nın 19 Temmuz'da, "Ben kaçıyorum siz de kaçın. İki ay ortada görünmeyin, sonra sorun yok" deyip gittiğini söyledi.

Haber Ara