Dolar

32,5998

Euro

34,7988

Altın

2.496,80

Bist

9.482,45

Fransız polisinden Calais'te biber gazı ile müdahale

Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki Calais kentinde sığınmacılara destek vermek için yapılan gösteriye polis ekipleri müdahale etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 22:11:41

Fransız polisinden Calais'te biber gazı ile müdahale

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre dünyanın en tehlikeli sığınmacı kampları arasında yer alan 'Jungle'da (Vahşi Orman) düzenlenen gösteride yaklaşık 200 sığınmacı ve 50 gönüllü, Fransız hükümetinin göçmenlere ilişkin politikasını protesto etti.

Yılsonu gelmeden yıkılması planlanan kampta düzenlenen protestoda, polisler grubu dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı kullandı. Polis ve göstericiler arasında arbede yaşanırken, polisin sert müdahalesiyle birlikte grup dağılmak zorunda kaldı. ​Kampın kuzey kısmının şubat ayında yıkılmasıyla nüfusun neredeyse 10 bini aştığı 'Jungle'ın kış gelmeden tamamen yıkılacağı konuşuluyor.

Göçmenlerin araçlara kaçak binmelerinin önüne geçmeyi hedefleyen duvar inşasının tüm masrafları İngiliz hükümeti tarafından karşılanacak. 2.7 milyon euro'ya mal olacağı belirtilen duvar, göçmenlerin yaşadığı kampın yanında bulunuyor. Liman girişinden itibaren otoyolu sağlı sollu örülecek duvar ile daha önce çekilen tel örgüler de güçlendirilecek.

Vahşi Orman' kanunu: Calais sakinleri korku içinde yaşıyor Fransız polisi sığınmacılara karşı orantısız güç kullanmakla eleştirilirken, Calais halkının da şehre inen sığınmacılara saldırdığı, para ve eşyalarını çaldığı biliniyor. Birçok sığınmacı, insan kaçakçılığı, çocuk tacizi ve uyuşturucunun kol gezdiği Jungle'ın, Calais'in merkezinden daha güvenli olduğunu söylüyor. Fransa'da aşırı sağın kalesi olarak bilinen Calais'te bugüne kadar en az 5 sığınmacı kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülürken, 13 sığınmacı da çeşitli kazalarda hayatını kaybetti. Fransız hükümeti ise tüm bu olup bitenlere göz yummak ve olanlar karşısında harekete geçmemekle suçlanıyor.

Haber Ara