Dolar

32,3425

Euro

35,1138

Altın

2.311,55

Bist

9.079,97

Fransız Milletvekilinden Arap gazeteciye ’sakallı’ ima

Cumhuriyetçiler Partisinin Milletvekili Jean-François Mancel, partisinin adayı François Fillon ile röportaj yapan Faslı Karim Rissouli hakkındaki ırkçı tweet’i ile tepki çekti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-25 11:23:35

Fransız Milletvekilinden Arap gazeteciye ’sakallı’ ima

Devlet kanalı France 2'deki program sırasında Cumhurbaşkanı Adayı François Fillon'a sorular soran gazeteci Karim Rissouli hakkında “Kim bu sakallı bilmiyorum ama Fillon'a karşı! Şaşırdınız mı?” tweet'i atan Milletvekili Mancel'e tepki yağdı. Gazeteci Rissouli tepkisini Twitter hesabından “ O sakallı benim. Umarım François Fillon da bu söyleme tepki gösterir” ifadeleriyle paylaşırken “olağan ırkçılık” hashtag'ini açtı.

France Info yayınına katılan gazeteci “Genelde kökenim ile ilgili imalara alışkınım ama bunun Cumhuriyetin seçilmiş bir vekilinden gelmesine müsaade verilmemeli, ırkçı söylemlere alışmış olsak da her zaman acı verici oluyor” açıklaması yaptı.

Eleştirilere cevap veren Mancel “Sakaldan bahsederken hiçbir imada bulunmadım, burası çılgınlar ülkesi, tweet'imin yanlış yorumlanmasından dolayı şaşkınım, sakallı derken sadece sakallı bir adam demek istemiştim” diyerek sözlerinin çarpıtıldığını savundu.

Öte yandan, Vekil Mancel 1998 yılında aşırı sağ “Milli Cephe” (FN) yanlısı duruşu sebebiyle partisinden ihraç edilmişti.

Haber Ara