Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Fransa'daki cumhurbaşkanı seçimi

İlk sonuçlara göre ikinci tura çıkamayan aşırı solcu aday Melenchon, ikinci turda kimi destekleyeceğini partililerine danıştıktan sonra karar vereceğini açıkladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-24 10:01:10

Fransa'daki cumhurbaşkanı seçimi
Fransa'da dün düzenlenen ve resmi olmayan sonuçlara göre "En Marche" (Yürüyüş) Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen'in ikinci tura çıkmayı başardığı cumhurbaşkanı seçiminde elenen aşırı solcu aday Jean-Luc Melenchon, ikinci turda kimi destekleyeceğini daha sonra açıklayacağını söyledi.

İlk sonuçların açıklanmasıyla tüm adaylar sonuçlara dair açıklama yaparken, Melenchon geç saatlerde kameraların karşısına geçerek, Macron ve Le Pen'in Fransa'daki mevcut kurumsal ve çevresel sorunlara yanıt veremeyeceğini savundu.

Melenchon, kendisini destekleyen 450 bin kişinin olduğunu ve ikinci turda hangi adayı destekleyeceği konusunda bir değerlendirme yapıp karar vereceğini söyledi. Fransız basınına göre, Melenchon, taraftarlarına belli bir adayı destekleme çağrısı yapmayacak.

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 19,5 oranında oy alarak ilk turda elenmesine rağmen Melenchon'un tarihi bir başarı yakaladığı kaydediliyor.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara