Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Fransa'da kilise basan IŞİD'li Türkiye'den sınırdışı edilmiş

Fransa Terörle Mücadele Başsavcısı François Molins, Saint-Etienne-du-Rouvray kentindeki bir kiliseye düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 13:43:21

Fransa'da kilise basan IŞİD'li Türkiye'den sınırdışı edilmiş

Sputnik'in haberine göre IŞİD'in üstlendiği saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Molins, saldırganlardan 19 yaşındaki Adel Kermiche'nin resmi sabıkası olmamasına rağmen terörle mücadele polisi tarafından tanındığını, 23 Mart 2015'te bu şahsın kaybolduğu yolunda ailesinin şikayette bulunduğunu, aynı gün Suriye'ye gitme planı yapan bu şahsın Almanya'da üzerinde büyük ağabeyinin kimliği ile sorgulandığını kaydetti.

Yine bu kişinin adli denetim altında tutulduğunu ve yurt dışına çıkışına yasak getirildiğini ifade eden savcı, 11 Mayıs 2015'te Kermiche'nin yeniden ortadan kaybolmasının ardından hakkında uluslararası arama kararı çıkartıldığını anlattı.

Fransız savcı, üzerinde kuzeninin kimliği ile Kermiche'nin 13 Mayıs'ta Türkiye'de sorgulandığını ve ardından Fransa'ya iade edildiğini dile getirdi.

Bu yıl 22 Mayıs'ta hakkında dava açılan Kermiche'nin, dava tamamlanana kadar adli denetim altında tutulması ve elektronik kelepçe ile dolaşmasına karar verildiğini kaydeden Molins, yine savcının talebi ve mahkemenin bunu kabul etmesi ile bu kişinin zorunlu ev hapsinde tutulması kararı alındığını aktardı.

Fransız savcı, ikinci IŞİD'linin kimliğinin hala tam olarak tespit edilmediğini, saldırıyla ilgili Cezayir doğumlu 17 yaşındaki bir zanlının ise sorgulanmak üzere gözaltına alındığını söyledi.

İki saldırganın kiliseye ellerinde bıçakla girdiğini ifade eden savcı, yine bu kişilerin üzerilerinde intihar saldırısı düzenleyecekleri izlenimi vermek için sahte bombalı kemer bulundurduğunu kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Saint-Etienne-du-Rouvray kentinde sabah ayini sırasında kiliseye giren 2 kişi, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı. Bir rahibi öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan 2 IŞİD'li, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Ölen rahibin 84 yaşındaki Jacques Hamel olduğu açıklanmıştı.

 

Haber Ara