Dolar

32,5000

Euro

34,8118

Altın

2.485,94

Bist

9.551,35

Fransa'da İslam değerlerine saldırı

Fransa'nın güneyindeki Beziers'de bir camiye giden yolu gösteren tabelaya 'gamalı haç' resmi yapılarak İslami değerlere saldırıda bulundular.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 17:55:25

Fransa'da İslam değerlerine saldırı

AA'nın haberine göre, Cami yakınlarında bir binanın duvarına ise aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) ilgili "Yaşasın FN, İslam'a hayır" ifadelerinin yer aldığı sloganlar yazıldı.

Olaya sert tepki gösteren İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, "Beziers Camisi yakınlarında tahammül edilemez yazılar. Herault Valiliği'ne konuyu yargıya taşımaları konusunda talimat verdim" ifadesini kullandı.

İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri ise yaptığı yazılı açıklamada Fransa'daki camileri hedef alan saldırıları şiddetle kınadığını belirtti.

Beziers'nin İslam karşıtı söylemleriyle tanınan Belediye Başkanı Robert Menard da saldırıyı kınadığı açıklamasında, olayın "çok menfur ve yaralayıcı" olduğunu ve konuyla ilgili adli makamlara gerekli şikayetlerin yapılacağını duyurdu.

Kent daha önce de Menard'ın İslam ve sığınmacı karşıtı söylemleriyle gündeme gelmişti. Marine Le Pen'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin üyesi Menard, mayıs ayında katıldığı bir televizyon programında "Okullardaki öğrencilerin yüzde 64'ü Müslüman" açıklaması tepkilere yol açmıştı. "Öğrencilerin mensup olduğu dinle ilgili istatistiği bilgi topladığı" iddia edilen Menard hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Bir başka olayda ise Belediye sığınmacı karşıtı söylemleriyle tepki çekmişti. Belediyenin ücretsiz dağıtılan dergisinin kapağında kalabalık bir sığınmacı grubunun trenle gelişinin gösterildiği bir fotoğraf yer almış, fotoğrafa "Beziers- 3865 km", "Eğitim ücretsiz, herkes için sosyal yardımlar ve barınma" ifadesi fotomontaj yapılarak eklenmişti. Fransız Haber Ajansı (AFP) ise abonelerine dağıttığı fotoğrafın maniple edildiği gerekçesiyle belediyeye dava açmıştı.

Haber Ara