Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Fotoğrafçılar Adana'da istişare için toplandı

Ülkenin birçok kentinde hizmet veren Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanları, istişare için Adana'da toplandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 11:05:28

Fotoğrafçılar Adana'da istişare için toplandı
Ülkenin birçok kentinde hizmet veren Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanları, istişare için Adana'da toplandı.

Yılda iki kez yaptıkları istişare toplantılarının ikincisi için Ekim ayında da Adana'yı seçen Balıkesir Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Sami Pak, Ankara Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Fevzi Gündoğdu, Sakarya Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Cevat Davulcu, Diyarbakır Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Cahit Pekkolay, İzmir Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Murat Yavuz, İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi Üyesi Ali Aydoğan, Antalya Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Camkesen, Antakya Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Lütfi Nail Yücel, Kocaeli Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Şahin, Bursa Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Kamil Konuşkan ile Adana Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Bünyamin Yüce ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Nihat Sözütek'i makamında ziyaret ettiler.

Başkan Sözütek ile fotoğrafçılık mesleğinin sorunlarını ve esnafın sıkıntıları üzerine sohbet eden Oda Başkanları, özellikle odalara kayıtlı ve mükellef olmayan, düğün salonlarında, piyasada dış mekan çekimlerinde kayıt dışı, korsan çalışan fotoğrafçılar ile teknolojik gelişmeler karşısında yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması için yetkililerden destek istediler.

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de fotoğrafçılık gibi sanat ve tecrübe isteyen birçok meslek dalının, teknolojik gelişmeler karşısında yenik düşmeye mahkum duruma geldiğini, kaybolmaya yüz tutan mesleklere verilen desteğin fotoğrafçı esnafına dağ sağlanması gerektiğini söyledi. Sözütek, "Anayasa'da da yer aldığı gibi, devlet esnaf ve sanatkarını koruyup kollamakla mükelleftir. Biz de bugün diyoruz ki, devletimiz sanatkarlarına, az vergi, düşük prim, faizsiz kredi ve personel istihdamında sigorta ve maaş desteği vererek destek olmalıdır. Aksi durumda, mevcut eğitim sisteminde çırak bile bulamayan sanatkar esnafımız, sanat dallarımız bir bir yok olacak" dedi.

Haber Ara