Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Ford Otosan'a Fırsat Eşitliği Modeli sertifikası

Ford Otosan'a Fırsat Eşitliği Modeli sertifikası

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 11:47:05

Ford Otosan'a Fırsat Eşitliği Modeli sertifikası
Ford Otosan, Türkiye Kadın Girişimciler Derneğinin (KAGİDER) verdiği Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ford Otosan, Dünya Bankası'nın desteği ile KAGİDER tarafından geliştirilerek işe alım, eğitim ve kariyer planlaması gibi süreçlerde cinsiyet eşitliği yaklaşımını uygulayan şirketlere verilen FEM sertifikasını almaya hak kazanan ilk otomotiv şirketi oldu.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, sertifikayı, Ford Otosan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle KAGİDER Başkanı Sanem Oktar'dan aldı.

Yenigün, törende yaptığı konuşmada, KAGİDER tarafından kadınlara eşit çalışma fırsatı tanımaları ve kurum içinde bu görüşün iletişiminin doğru şekilde yapılıyor olması yönündeki sürdürülebilir politikalarıyla FEM sertifikası ile ödüllendirilmekten onur duyduklarını ifade etti.

Ford Otosan olarak, istihdamda kadın erkek eşitliğinin sağlanması, kadının ekonomik olarak güçlendirilmesine yönelik projelerin artırılması, ayrıca sivil toplum, özel sektör ve kamu iş birliklerinin çoğalması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Yenigün, "Kadın dostu iş yeri olma niteliğimizle Türk otomotiv sanayisinde öncü bir rol üstlendiğimizi gururla belirtmek isterim. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik tüm gayretlerimizin sektörümüze ilham vermesini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar da Ford Otosan'ın hem mevcut hem de geliştirdiği uygulamalar ile FEM kriterlerini hayata geçiren bir şirket olduğunu kanıtladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Üstelik otomotiv sektörü gibi erkek ağırlıklı bir iş kolunda bunu başardı. Ford Otosan'ın FEM sertifikası almasının sektörde diğer kurumlara da örnek olmasını diliyoruz. Ford Otosan ayrıca, dünyadaki rekabetin farkında olan akıllı bir şirket. Çünkü fırsat eşitliğine inanan şirketlere baktığımızda karlılığını ve verimliliğini artıran şirketler olduklarını görüyoruz. Araştırmalara göre, kadın istihdamına daha çok önem veren şirketler yüzde 36 daha yüksek performans gösteriyorlar. Günümüzde de artık şirketler verimliliğin yolunun buradan geçtiğini biliyorlar."


Haber Ara